Bitcoin sert düşüşün ardından işlemde zirve yaptı

Blockchain analiz firması Santiment, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para piyasasında işlem hacimlerinin yükselmeye başladığını işaret etti.

Kripto piyasasında özellikle Bitcoin için işlem hacmi yükseldi. Dünkü sert düşüş sırasında, BTC 14 Haziran'dan bu yana günlük işlem seviyesinde zirve yaptı. Hacim, Ocak ayı sonlarında dibe vurduktan sonra, şu ana kadar hep kademeli olarak arttı.

Santiment, bugün Twitter üzerinden paylaştığı istatistiklerde Bitcoin’in işlem hacminin 14 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi. Bitcoin, dün 20.000 doların üzerine sıçramasının ardından sert satışlara maruz kalarak hızlı şekilde 18.000 dolar bandına geriledi.
Bu periyotta en büyük kripto para işlemlerinde hacim, son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para piyasaları genelinde son 24 saatlik ortlama işlem hacmi de 90 milyar dolara yükseldi.
Bitcoin’in toplam piyasa değeri 360 milyar doların altında seyretmeye devam ederken son 24 saatte yaklaşık %10 hacim artışıyla Bitcoin, şu an 55 milyar dolarlık işlem hacmine sahip.

Bitcoin (BTC), şu an son 24 saatte %7’ye yakın gerilemeyle 18.785 dolardan işlem görüyor. Son geri çekilmeyle birlikte kripto paranın haftalık performansı %1’e yakın düşüşe işaret ediyor.

DXY YÜKSELİŞE DEVAM EDİYOR

Kripto paralarda satış ağırlık hacim artışı görüldüğü esnada dolar endeksinin de yeniden yönünü yukarı çevirdiği görüldü. Dün 1113,5 seviyelerinde yatay hareket eden DXY, ABD piyasasının açılmasıyla birlikte yeniden güçlenmeye başlayarak bu sabah 114.76 ile yeni zirvesini belirledi.

Doların güçlenmeye devam etmesi, riskli piyasalardan çıkışları hızlandırırken ABD Fed’in şahin duruşunu koruması ve resesyon endişeleri, yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor.

Bitcoin sert düşüşün ardından işlemde zirve yaptı ile ilgili etiketler Bitcoin piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.