Bitcoin, haftaya 42 bin 500 dolar seviyesinden başlıyor

Geçtiğimiz haftanın başında 40 bin doların altına düşmesine rağmen kayıplarını bir nebze telafi edip yeniden 42 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, haftaya bu seviyede tutunarak başlıyor.

Kasım'da zirve noktasına ulaştıktan sonra istikrarsız seyredip Aralık ayını ağırlıklı olarak değer kaybederek geçiren Bitcoin, geçtiğimiz hafta Ağustos'tan bu yana ilk defa 40 bin doların altına düşmüştü. Daha sonra toparlamaya başlayan Bitcoin, 43 bin doların üzerine çıktıktan sonra 42 bin dolar düzeyinde dengeli seyretmeye başlamıştı.

Bu haftaya bu seviyeyi koruyarak başlayan Bitcoin, şu sıralarda 42 bin 600 dolar seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta 3000 dolar seviyesinin altını görmesine rağmen toparlayan Ethereum ise Amerikan borsalarının resmi olarak açılmadığı şu saatlerde 3250 dolar düzeyinde haftaya giriş yapıyor.

KRİPTO ÖDEMELERİNDE BITCOIN'İN PAYI YÜZDE 65'E GERİLEDİ

Kripto birim ödeme platformu "BitPay" tarafından açıklanan verilere göre, 2021'de kripto ödemelerinde Bitcoin'in kullanım oranı yüzde 65 seviyesinde gerçekleşti. Bitcoin'in bir önceki yıl kripto ödemelerde tercih edilme oranı yüzde 92 seviyesindeydi.

BitPay'in aktardığı verilere göre Ethereum bazlı birimlerin ödemelerde kullanım oranı yüzde 15 seviyesine yükselirken, sabitcoin kullanımı yüzde 13 düzeyinde gerçekleşti.

Bitcoin, haftaya 42 bin 500 dolar seviyesinden başlıyor ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.