Bitcoin, haftaya 35 bin dolardan başlıyor

ABD ve Rusya'dan gelen haberler sonrası haftasonu hızlı kayıplar yaşayan kripto para pazarlarında Bitcoin 35 bin dolar, Ethereum ise 2400 dolar seviyesinden haftaya başlıyor.

ABD ve Rusya'daki gelişmelerin etkisiyle düşüşünü sürdüren Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 40 bin doların altına geriledikten sonra haftasonu 34 bin dolara kadar düştü.

Kasım ayında zirveyi bulduğu 69 bin dolar seviyesinden sonra yaklaşık yarı yarıya değer yitiren Bitcoin, şu sıralarda 35 bin 75 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin ile paralel bir çizgi takip edip haftasonu ivmeli düşüş yaşayan Ethereum ise 2320 dolar dolaylarına kadar geriledikten sonra şu an 2440 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kripto paralardaki son düşüş ABD ve Rusya'dan gelen haberlerle hızlanırken, Rusya Merkez Bankası kripto varlıkların finansal ve ekonomik sistem için risk yarattığına değinip, kripto varlıkların ve madenciliğinin yasaklanması önerisinde bulunmuştu. ABD tarafında ise Fed'in Mart'ta faiz artırımı yolunu izleyeceği kanaati de yatırımcıların kripto para mevduatlarını başka birimlere aktarmasını hızlandırıyor.

Bitcoin, haftaya 35 bin dolardan başlıyor ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.