Bitcoin Fed'in kararına nasıl tepki verecek?

Geçtiğimiz mart ayında yılın en yüksek rakamı olan 48 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin'in fiyatı daha sonra gerileyerek 38 bin dolar seviyesine kadar indi. Fed'in faiz tahmini küresel piyasalar tarafından beklenirken, kripto analisti olan Pentoshi, Fed'in yeni bir faiz artırım turunu açıklamasının ardından Bitcoin‘in (BTC) nasıl bir yön izleyeceğine ilişkin tahminini açıkladı.

Son haftalarda kripto para piyasasında görülen büyük kayıplar yatırımcıların, küresel piyasalarda kripto para haberlerine odaklanmalarına neden oldu. Kripto para piyasasında Mart ayında başlayan gerileme sürüyor. Dün 38 bin 500 dolar seviyelerinden fiyatlanan kripto para lideri, bugün yaklaşık 400 dolar kayıpla 38 bin 110 dolar seviyelerine geriledi.

FED'İN KARARI BITCOIN'İ NASIL ETKİLEYECEK?

Fed'in faiz artırımına odaklanan küresel piyasalarda bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın saat 21:00'de yapacağı açıklama izlenecek. 

Son günlerde 40 bin dolar psikolojik seviyeyi aşağı yönlü kıran Bitcoin, 38 bin 110 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bitcoin'deki düşüş diğer altcoinleri de etkilemeye devam ediyor. Anonim analist Pentoshi ise Fed'in faiz artırımı açıklamasının ardından Bitcoin'in yeni bir ralliye başlayacağını öngördü.

Bitcoin Fed'in kararına nasıl tepki verecek?

"BTC'NİN KIRILIM NOKTASI 39 BİN 700 DOLAR"

Fed kararının ardından Bitcoin için izlenecek kilit seviyeleri inceleyen Pentoshi, 39.700 dolarlık major direnç noktasının üzerine bir hareketin, 42.000 dolara kadar gelebilecek olan bir ralliyi tetikleyeceğini iddia etti.

Pentoshi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

BTC için kırılım noktası 39 bin 700 dolar olduğuna inanıyorum. Bunun üzerine çıktığı zaman kısa sürede Bitcoin 42 bin dolara ulaşacak. Halen piyasaların bullish olduğuna inanıyorum. Fed kararının ardından güzel yükselişler gelecektir.

 

 

 

 

Bitcoin Fed'in kararına nasıl tepki verecek? ile ilgili etiketler Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.