Bismarck Analysis raporu: Beklenmedik bir oyuncu çıkageldi: Türkiye!

Kritik ülkeler, sektörler ve kişiler hakkında ücret karşılığında istihbarat seviyesinde raporlar yazan ABD merkezli Bismarck Analysis 'politik risk danışmanlığı' şirketinin kurucusu olan Samo Burja, bizzat kendisinin kaleme aldığı bir raporda Türk SİHA'larını yazdı. Burja, 'Beklenmedik bir oyuncu çıkageldi ve SİHA'ların tüm dünyada geniş çapta benimsenmesini sağladı.' ifadelerini kullandı ve Türkiye'nin tüm dünyadaki hava gücünü değiştirdiğini söyledi.

Merkezi ABD'nin San Fransisco şehrinde bulunan Bismarck Analysis isimli şirket, websitesinde belirttiği üzere; ücret karşılığında kritik ülkeler, sektörler ve kişiler hakkında 'istihbarat seviyesinde' raporlar sunan bir 'politika risk danışmanlığı' şirketi

ŞİRKETİN KURUCUSU BİZZAT KENDİSİ TÜRK SİHA'LARINI YAZDI

Şirketin kurucusu olan Samo Burja isimli sosyolog-siyaset bilimcinin bizzat kendisinin 9 Aralık 2021'de kaleme aldığı bir rapor ise Türk SİHA'ları hakkındaydı. 

ZAMANLAMASI MANİDAR

Etiyopya ordusunun, satın aldıkları Bayraktar TB2'leri ayrılıkçı isyancı Tigray'lilere karşı kullanarak 240 km geri püskürttüğü ve bir anda ülkedeki savaşın ibresini terse çevirdiği günün ertesi günü yazılmış olması ise SuperHaber'in dikkatinden kaçmadı.

BEKLENMEDİK BİR OYUNCU ÇIKAGELDİ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Burja'nın kaleme aldığı ve 'Türkiye'nin SİHA Sektörü, Dünyada Hava Gücünü Değiştiriyor' başlığını taşıyan raporda Türkiye'nin dünyadaki oyunları nasıl bozduğu gözler önüne sürülüyor. 

Bismarck Analysis'in kurucusu, kendisinin kaleme aldığı yazıda 'SİHA'lar, bir zamanlar Batı'nın hava üstünlüğünün bir simgesiydi. Bir anda beklenmedik bir oyuncu çıkageldi (Türkiye) ve SİHA'ların tüm dünyada geniş çapta benimsenmesini sağladı.' ifadelerini kullandı ve ekledi: 'Türk SİHA'ları, dünyada hava gücü kapsamını dönüştürüyor, Türk çıkarlarını ve amaçlarını genişletiyor.' Burja, raporunda ayrıca 'Türkiye, sanayi politikasını yerel teknik yeteneklerle birleştirerek drone geliştirmede öncü konuma ulaştı.' tespitinde de bulunuyor.

 

Kaynak: SuperHaber

 

Bismarck Analysis raporu: Beklenmedik bir oyuncu çıkageldi: Türkiye! ile ilgili etiketler Türk SİHA oyuncu bismarck analysis analiz burja hava beklenmedik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.