Birpınar: İstanbul'da çeşmelerden su akmaz

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) yetkililerine uyarılarda bulundu. Birpınar yaptığı açıklamada; “Hava sıcaklıkları böyle rekor kırmaya devam ederse ve yağış olağan şekilde yağmazsa önümüzdeki yaz olmazsa sonraki yaz İstanbul'da çeşmelerden su akmaz. İSKİ acilen yeni alternatif çözümler üzerinde çalışmak zorundadır. Denizden memran arıtmayla tuzlu suyu tatlı suya çevirme gibi” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) yetkililerine uyarıda bulundu.

Birpınar: İstanbul'da çeşmelerden su akmaz

"İSTANBUL'DA ÇEŞMELERDEN SU AKMAZ"

Birpınar; Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Hava sıcaklıkları böyle rekor kırmaya devam ederse ve yağış olağan şekilde yağmazsa önümüzdeki yaz olmazsa sonraki yaz İstanbul'da çeşmelerden su akmaz. İSKİ acilen yeni alternatif çözümler üzerinde çalışmak zorundadır. Denizden memran arıtmayla tuzlu suyu tatlı suya çevirme gibi" ifadelerini kullandı.

Birpınar: İstanbul'da çeşmelerden su akmaz - Resim : 2

26 SENE SUSUZ KALMADI

Mehmet Emin Birpınar; İstanbul'un 1994 yılından bu yana geçen 26 sene susuz kalmadığını belirterek, "Bunu başaranları takdir etmek gerekir. Bundan sonra da susuz kalmaması için şimdiden tedbir almak gerekiyor. Aksi takdirde sekteye uğrayacak yatırımlar ileride telafisi zor problemler ortaya çıkartır" ifadelerini kullandı. 

Birpınar: İstanbul'da çeşmelerden su akmaz ile ilgili etiketler İBB kuraklık Mehmet Emin Birpınar
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.