Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nden İsrail kararı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Gazze'de olası savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardan sorumlu tutulması çağrısında bulunan kararı kabul etti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi (UNHRC), İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki olası savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardan sorumlu tutulması çağrısında bulunan bir kararı kabul etti. 47 üye ülkeden 26'sı lehte, 6'sı karşı oy kullanırken, 13 ülke de çekimser kaldı.

SİLAH SATIŞLARININ DURDURULMASINI TALEP ETTİ

Konsey ayrıca, 33 binden fazla insanın ölümüne neden olan savaş için yapılan "soykırım" uyarılarına dikkat çekerek, İsrail'e yapılan tüm silah satışlarının durdurulmasını talep etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki yardım görevlilerine yönelik ölümcül saldırılarını da ele alan Konsey, insani yardım faaliyetlerinde bulunan kişi ya da kuruluşlara yönelik saldırıların savaş suçu teşkil ettiğini vurguladı.

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nden İsrail kararı ile ilgili etiketler BM İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.