Birgün'den haberciliğe tecavüz...

Geçtiğimiz günler HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in bir kadına tecavüz ettiği iddiası gündeme gelmişti. Olayın ortaya çıkması üzerine Çelik HDP'den istifa etmek zorunda kalırken Birgün gazetesi bu olayı okuyucularına "bir kadının şikayeti" olarak sundu. Tecavüz lafzına hiç girmeyen Birgün, Ankara'da yaşanan iğrenç bir olay üzerinden ise tam anlamı ile "haberciliğe tecavüz" etti. Birgün köpeğe tecavüzle suçlanan bir zanlının olayla ilgisiz fotoğrafını öne çıkartarak manipülasyon yaptı

Türkiye yaklaşık bir haftadır HDP'den istifa etmek zorunda kalan Mardin Milletvekili Tuma Çelik'le ilgili tecavüz suçlamasını tartışıyor. 

Ancak sol ve muhalif basın nedense Tuma Çelik ile ilgili iddiada 'tecavüzü' bir türlü görmedi görmek istemedi! 

Bu muhalif gazeteler arasında Birgün de bulunuyordu. Tamamen siyasi koruma içgüdüsü ile tecavüzle suçlanan Tuma Çelik olayında 3 maymunu oynayan Birgün, "Bir kadının şikayeti ile hakkında soruşturma açılan HDP'li vekil partisinden istifa etti" başlığı ile haberi okurlarına duyurmayı tercih etti. 

Birgün'den haberciliğe tecavüz...

Aynı Birgün gazetesi Ankara'da yaşanan ve en az Tuma Çelik olayında olduğu kadar iğrenç 'tecavüz' suçlamasında ise haberciliğe bir kez daha ihanet etti. 

Birgün ilk olarak kendisine emanet edilen köpeğe tecavüz ederek ölümüne sebep olduğu iddia edilen kişi hakkında emniyette gözetim altında tutulduğu bilindiği halde serbest bırakıldı algısı yaymaya çalıştı.

Birgün aynı zamanda sosyal medyada paylaştığı haberinde olayla hiçbir ilgisi olmayan bir fotoğrafı kullanarak olayı siyasi bir platforma çekmeye de çalıştı.

Birgün'den haberciliğe tecavüz... - Resim : 2

Birgün'ün saatler önce "Serbest bırakıldı" dediği zanlının tutuklanmasına ilişkin haberi de hem sosyal medyada, hem de internet sitesinde yine aynı fotoğrafla kullanmayı tercih ettiği görüldü. 

Birgün'den haberciliğe tecavüz... - Resim : 3

Oysa zanlının hem adliyede, hem de emniyette fotoğrafları bulunuyordu. Ayrıca iğrenç olay sonrası ölen köpeğin fotoğrafları da sosyal medyada yayınlanmıştı. Ama Birgün gerçekle değil algıyla ilgileniyordu...

Birgün'den haberciliğe tecavüz... - Resim : 4

Zanlı Volkan Uzun adlı kişinin emniyetteki fotoğrafı rahatlıkla kullanılabilecekken, HDP'li Çelik'e yöneltilen tecavüz suçlamasını görmezden gelen Birgün olaya ilişkin en reel fotoğrafı da görmemeyi tercih etti! 

Birgün'den haberciliğe tecavüz... - Resim : 5

Birgün'ün kullandığı fotoğrafta ise Volkan Uzun adlı kişinin televizyon önünde selfie çektiği görülüyor.

Televizyonda ise o an Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara'yı ziyaret eden Ukrayna eski Revlet Başkanı Proşenko ile görüşmesine ilişkin bir haber bulunuyor. 

Asıl olan ise Birgün, zanlının birçok fotoğrafı arasından iğrenç olayla hiçbir bağı bulunmayan fotoğrafı kullanarak haberciliğe tecavüz ediyor. 

Birgün'den haberciliğe tecavüz... ile ilgili etiketler Tecavüz BirGün Volkan Uzun habercilik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.