Birçok okulda taciz skandalı patladı

İngiltere'de kan donduran bir skandal patlak verdi. Everyoe's Invited (Herkes Davetli) adındaki bir internet sitesinde okul çağındaki çocukların aralarında olduğu çok sayıda cinsel taciz ve saldırı iddiası ortaya atıldı. 9 yaşındaki çocukların bile arasında olduğu binlerce kişinin taciz ve cinsel saldırı iddiaları üzerine İngiliz polisi yardım hattı kurdu.

Geçtiğimiz yıl İngiltere'de Everyone's Invited (Herkes Davetli) adıyla bir internet sitesi erişime açıldı. Ancak site kısa sürede cinsel taciz ve saldırıya maruz kalanların isimlerini gizli tutarak paylaşım yaptıkları bir platforma dönüştü.

9 YAŞINDA ÇOCUKLAR BİLE VAR

İnternet sitesinin erişime açılmasından bu yana 6 binden fazla kişi paylaşım yaparken, tacize ya da cinsel saldırıya maruz kaldığını bildirenler arasında 9 yaşındaki çocukların bulunduğu görüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan İngiliz polisi yapılan paylaşımların bazı okulları hedef almadığını bildirirken, iddiaları ulusal düzeyde yaygın bir problemin su yüzüne çıkması olarak yorumladı.

Everyone's Invited sitesinde yayımlanan tanıklıklarda, paylaşan kişinin tacizcinin ya da saldırıyı yapan kişinin adı verilmiyor ama neredeyse her birinde bir okulun ya da okulların adı mutlak surette geçiyor. Tanıklıklar, partilerde uyuşturucu verilerek taciz veya tecavüzden, sosyal medyada cinsel içerikli görsellerin paylaşılması yoluyla tacize kadar çok çeşitli deneyimlerden oluşuyor.

YARDIM HATTI KURULACAK

İngiltere kamuoyu tarafından uzun yıllardır dillendiren iddiaların günümüzde artışa geçmesi ülke çapında tartışılırken, İngiliz polisi cinsel saldırı ve taciz mağdurlarının, İngiltere Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek hafta açılacak bir yardım ve şikayet hattına başvurması için çağrı yaptı.

İDDİALAR ENDİŞE VERİCİ

Eğitim kurumlarındaki iddialara yönelik açıklama yapan İngiltere Eğitim Bakanlığı sözcüsü, "Okulların, üniversitelerin büyük çoğunluğu çocukları koruma sorumluluğunu çok ciddiye alıyor, o nedenle herkesin güvenli ve korunaklı hissettiği eğitim kurumlarıyla ilgili iddialar gelmesi özellikle şok etkisi yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Sözcü, konuyla ilgili olarak İngiltere Eğitim Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlükleri ile birlikte Everyone's Invited internet sitesiyle iletişim halinde olduğu, taciz ve saldırı vakalarını bildirenlere destek ve danışmanlık sağlayacaklarını da söyledi.

Bakanlık sözcüsünün açıklamalarının ardında Londra Emniyet Müdürlüğü söz konusu internet sitesindeki şikayetleri tek tek incelemeye aldı. Kısa süre içinde iddialarda adı geçen okullarla iletişim kurulacağı açıklandı. 

Birçok okulda taciz skandalı patladı ile ilgili etiketler İngiltere Okul Taciz cinsel saldırı polis Eğitim Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.