Biraya ne kadar zam yapıldı? 2018 Efes bira fiyatları! Son dakika zam oranı nedir?

Efes bira çeşitlerine zam geldiği iddia ediliyor. Anadolu Grubu'na ait bira çeşitlerine gelen zam iddiaları gündemde konuşuluyor. Son dakika herkes bira fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki Efes'e ne kadar zam yapıldı? İşte 2018 yeni Efes bira fiyatları! Detaylar haberimizde...

2018 yeni Efes bira fiyatları! Anadolu Grubu'na ait bira çeşitlerine zam geldiği iddiası gündemde konuşuluyor. Anadolu Grubu'nun ürünlerinde Efes başta olmak üzere biralara zama geldiği iddia ediliyor. Yeni bira fiyatları ise merak ediliyor. Peki son dakika Efes'e ne kadar zam yapıldı? İşte 2018 yeni Efes bira fiyatları! Merak edilen detaylar haberimizde...

Biraya ne kadar zam yapıldı? 2018 Efes bira fiyatları! Son dakika zam oranı nedir?

Anadolu Grubu'na ait bira çeşitlerine zam geldiği iddia edildi. Efes başta olmak üzere grubun sattığı biralar zamlandığına dair sosyal medyada paylaşıldı.

Temmuz ayında alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) yüzde 15.5 oranında artırılmasının ardından da içki fiyatları zamlanmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan Efes Pilsen’e ait zamlı fiyatların olduğu görsel ise şöyle:

Biraya ne kadar zam yapıldı? 2018 Efes bira fiyatları! Son dakika zam oranı nedir? - Resim : 2

ANADOLU GRUBU

 Anadolu Grubu, Merkezi İstanbul'da bulunan, başta Türkiye olmak üzere 19 ülkede faaliyet gösteren Türk holding.

Grup, 1949 yılında tanışan Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından ertesi yıl kuruldu.[1] Dünya ölçeğindeki saygın markalarıyla; bira, meşrubat, otomotiv ve perakende alanlarına yoğunlaşan Anadolu Grubu, son yıllarda tarım, gayrimenkul, enerji ve sağlık sektörlerine yaptığı yatırımlarla faaliyet alanını genişletti.

Grubun halka açık olan şirketlerinden Adel Kalemcilik (ADEL), Anadolu Efes (AEFES), Anadolu Isuzu (ASUZU), Coca-Cola İçecek (CCOLA), Migros (MGROS) ve Yazıcılar Holding (YAZIC) hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan grup, halen iki aileye aittir. Grubun %68'ine Yazıcılar Holding, %32'sine ise Özilhan Sınai Yatırım sahiptir.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan, İcra Başkanı ise Hurşit Zorlu’dur. Ayrıca yönetim kurulunda The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent de yer almaktadır.

İçecek
Anadolu Efes
Coca-Cola İçecek
Migros
Migros
Otomotiv
Anadolu Isuzu
Anadolu Motor
Çelik Motor
Perakende
Adel Kalemcilik
McDonald's
Ana Gıda
Efestur
Enerji
Anadolu Kafkasya Enerji Yatırımları
Aslancık Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş
AES Elektrik Enerjisi Toptan Satış
Diğer
Anadolu Etap
AND Gayrimenkul
Anadolu Bilişim
AEH Sigorta Acenteliği
Sosyal kuruluşlar
Anadolu Vakfı
Anadolu Sağlık Merkezi
Anadolu Efes Spor Kulübü

İÇKİ ÇEŞİTLERİ

İçkiler, şeker ya da nişasta içeren ürünlerin fermente edilmesi sonucu elde edilen az alkollü içkilerle, az alkollü içkilerin damıtılması yöntemiyle üretilen yüksek alkollü içkilerden oluşurlar. Bazı durumlarda, şarap gibi, az alkollü içkilerin alkol miktarları, damıtma yöntemiyle elde edilen ürünlerin karıştırılması şeklinde yükseltilir. Porto şarabı ya da Sherry, bu tür zenginleştirilmiş şaraplardandır.

Biralar, kısmen kısa (tamamlanmamış) fermentasyon prosesi ve bir iki hafta ile sınırlı kısa bir yaşlandırma işlemi sonucu, %3-8 oranında alkol ve aynı zamanda doğal karbonasyon içerecek şekilde üretilir.

Şaraplar daha uzun (tam) fermentasyon prosesi ve aylar ve hatta yıllarla anılan bir yaşlandırma süreci sonucunda, %7-18 oranında alkol içerecek şekilde üretilir. Köpüklü şarap genellikle, şarabın şişelenmeden önce içerisine az bir miktarda şeker atılması şeklinde yaratılan ikinci fermentasyon işlemi ile elde edilir.

Likörler, aroma nüfuz edilmesi sonucu elde edilen, yüksek şeker katkılı içkilerdir.

Spiritler, genellike %37,5 veya daha fazla oranda alkol içerirler. Spiritlere aroma, damıtma işlemi sırasında değil, damıtma işleminden sonra nüfuz edilir.

İçkilerin isimlerini, çoğunlukla, onların damıtıldığı kaynak maddeler belirler:

ALKOL

İçki ya da alkollü içecek, alkol (etanol) içeren bir içecektir. Bira, şarap ve likörler; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir.

Etanol (CH3CH2OH), alkollü içeceklerin etkin katkı maddesidir. Çoğunlukla fermantasyon (bazı maya çeşitlerinin etkisi ile karbonhidratların oksijensiz ortamda alkole dönüşmesi) yöntemi ile elde edilir. Etanol ilaç ya da sakinleştirici olarak da kullanılmakta olup, kullanımı ve satışı pek çok ülkede kanunlarla kontrol altına alınmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Alkol üretmek amacıyla mayanın kültürlendirilmesi işlemine mayalama denir.

%55'ten fazla etanol içeren alkollü içecekler yanıcı sıvılar olarak anılır ve kolay alev alırlar. Flaming Dr. Pepper ya da Fiery Blue Mustang gibi bazı egzotik içkiler farklı tadlarını yanma işlemine borçludurlar.

Kimya biliminde alkol, içinde bir karbon atomuna bağlı bulunan bir hidroksil grubu (-OH) ve devamında diğer karbon atomları ile hidrojenlere bağlı bulunan herhangi bir organik bileşiği ifade eden genel bir terimdir. Propilen glikol ya da şeker alkolü gibi yiyecek ve içeceklerde bulunabilen diğer alkoller, alkollü kapsamına girmezler.

ALKOL MİKTARI

Bir içkideki alkol konsantrasyonu genellikle hacimsel veya kütlesel yüzde ile ifade edilir. Alkol konsantrasyonunu ifade etmek için Standart derece de kullanılabilir. Standart derece yaklaşık olarak alkol yüzdesinin iki katına karşılık gelir (örneğin 80 standard derece ≈ %40 hacimsel alkol). Yaygın damıtma yöntemi ile 192 standart dereceden daha fazla alkol elde edilemez. Çünkü bu sınırın ötesinde etanol su ile azotrop oluşturur.

Pek çok maya, alkolün hacimsel olarak %18'den fazla olduğu ortamda gelişemez. Dolayısıyla, şarap ve bira gibi fermente içkiler için %18, doğal bir sınır değeridir. Çözelti içerisinde %25 alkol oranına kadar gelişebilen maya türleri de geliştirilmiştir. Ancak bu tür mayalar içki üretiminde değil, etanol üretiminde kullanılırlar. Bazı içkiler (Spiritler) fermente edilmiş çözeltinin damıtılması yoluyla üretilirler. Böylece alkol konsantre edilirken bazı yan ürünlerinden arındırılır. Bazı şaraplar, fermentasyon yolu ile ulaşılabileceğinden daha yüksek alkol yüzdesi elde etmek amacıyla, içerisine ilave alkol karıştırılarak zenginleştirilmiş şaraba dönüştürülürler.

Biraya ne kadar zam yapıldı? 2018 Efes bira fiyatları! Son dakika zam oranı nedir? ile ilgili etiketler Son dakika bira zam ne kadar efes fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.