Bira fiyatlarına dev zam! Tuborg grubunun zamlı listesi ortaya çıktı

Alkol ve tütün ürünlerine temmuz ayında zam geleceği konuşulurken, bir bira grubu şimdiden fiyat artırımına gitti. Bünyesinde ithal biralar da bulunduran Tubrıg grubunun zamlı fiyat listesi şöyle...

Alkol ve tütün ürünlerine yapılan zamlara yenisi eklendi. Bu kez biralar fiyat artışından nasibini aldı. Tuborg grubunun zamlı fiyat listesi ortaya çıktı.

Twitter'da Zam Günlüğü adlı kullanıcı Tuborg grubunda bulunan Carlsberg, Frederik, SOL, Desperados, Weinhenstephan, Guinness, Kronenbourg, Grimbergen dahil güncellenen fiyat listesini yayınladı.

Bira fiyatlarına dev zam! Tuborg grubunun zamlı listesi ortaya çıktı

Öte yandan Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Temmuz ayında sigaraya 9 TL, en ucuz biraya 12 TL vergi zammı gelecek" haberleri için "İçki ve sigara zamları tamamen Sağlığımız için vergi zammı ise işin bahanesi" paylaşımını yaptı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın alkol ve tütün ürünleri ile ilgili bir sorusuna, "Sevgili Özgür, alkol ve tütün ürünlerinde uygulanan özel tüketim vergisine her 6 aylık dönemde “aksi bir karar olmaz” ise otomatik olarak ÜFE oranında artış yapılmaktadır. Aksi bir karar alınmaz ise haberde belirtildiği üzere ilk 6 aylık ÜFE oranı kadar ÖTV artışı kaçınılmazdır." yanıtını verdi.

 

Aybaş daha sonraki tweetlerinde, "Kaçak içki ve kaçak sigara pazar lideri olur uyuşturucu tavan yapar Devletin kaybedeceği Vergi zararı Milyarlarca lira olur Kaçak sanayileşme yolunda ilerler. Yoksa yine ölümü gösterim sıtmayamı razı edecekler Laik bir ülkenin yeme içme kültürüne yasaklarla değil zamlarla müdahale böyle olur biz kimseye niye içiyorsun demiyoruzun kibar hali." açıklamalarını yaptı.

 

Bira fiyatlarına dev zam! Tuborg grubunun zamlı listesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler bira zam tuborg
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.