Bira fiyatlarına 15 liralık dev zam! Enflasyon verileri Efes Pilsen'i vurdu

Alkol tüketicilerine Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’dan kötü haber geldi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte bira fiyatlarına 10 ila 15 TL arasında zam yapıldığı iddia edildi.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında içki ve sigara fiyatlarında otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak gerçekleşti. Özellikle Efes Pilsen grubuna yapılan zam dikkatlerden kaçmadı.

Özgür Aybaş tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, biralara 10 ila 15 TL arasında zam geldiği iddia edildi. Son rakamlar doğrultusunda; Efes Pilsen kutu ve şişenin fiyatı 38 liraya yükselirken Efes Malt kutu ve şişe 36 lira, Efes Özel Seri’nin kutusu 41 lira ve şişesi de 42 lira olarak gerçekleşti.

Bira Zam

Bomonti Filtresiz 45 TL, Varım kutu 33 TL, Miller kutu ve şişe 50 TL, Bud ile Becks’in kutusu 43 TL, şişesi 44 TL’ye yükseldi. Amsterdam’ın kutu ve şişesi de 60 TL oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon verilerine göre; yıllık yüzde 64,27 oranında artış gösterdi. Üretici fiyatları yıllık yüzde 97,72 artarken, bir önceki aya göre yüzde 0,24 düşüş gösterdi. Üretici fiyatlarındaki altı aylık artışsa yüzde 22,29 oldu.

Bira Fiyatları 4 Ocak 2023

Bira fiyatlarına 15 liralık dev zam! Enflasyon verileri Efes Pilsen'i vurdu - Resim : 2

Bira fiyatlarına 15 liralık dev zam! Enflasyon verileri Efes Pilsen'i vurdu ile ilgili etiketler zam bira alkol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.