Bir zirve daha yaptı! Dolar 21.15 TL’yi gördü

Dolar haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz haftayı dolar/TL 20.93'ten tamamlamıştı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Dolar yeni haftanın ilk gününde ise sabah saatlerinde 21.15 lirayı aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. Bu arada uluslararası piyasalarda yeni kabine sonrası Türkiye’nin risk primi olan CDS’i düştü.

Bir zirve daha yaptı! Dolar 21.15 TL’yi gördü

Haftasonu gözler özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak kimin atanacağına çevrilmişti. Beklendiği gibi Mehmet Şimşek bakanlık koltuğuna oturdu.

Bakan Şimşek dün bakanlıktaki devir teslim töreninde yaptığı ilk açıklamada "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullandı. Şimşek şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olduğunu vurguladı.

RİSK PRİMİ DÜŞTÜ

Bakan Şimşek'in göreve başlaması ve yaptığı açıklamalar ilk anda olumlu karşılanırken Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) bu sabah 575'ten 551 seviyesine geriledi.

Bir zirve daha yaptı! Dolar 21.15 TL’yi gördü ile ilgili etiketler ekonomi Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.