Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar!

2021 yılında Türkiye'de açılan ve Ukraynalı Dmytro Pavlenko'nun sahibi olduğu ileri sürülen “Cancri Jewellery” adlı mücevher firmasının 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi. Firmanın şubelerinde haciz işlemi başlatıldı.

Yüksek kâr getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan dolandırıcılık sisteminin son adresi bir mücevher firması Cancri Jewellery Şirketi oldu.

Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar!

İddialara göre yüksek kâr vaadine inanan binlerce kişinin parasını adeta buhar eden şirket hakkında, yapılan şikâyetler sonrası haciz işlemi başlatıldı.

 

KISA SÜREDE 110 BİN ÜYE

2021 yılında Türkiye'de açılan ve Ukraynalı Dmytro Pavlenko'nun sahibi olduğu ileri sürülen şirket, kısa sürede 110 bin üyeye ulaştı.

Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar! - Resim : 2

1,5 AY ÖNCE ÖDEMELERİ DURDURDU

Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 ilde şube açan firma, yaklaşık 1.5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şubeler ise art arda kapandı.

HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILDI

Davalar nedeniyle, şirketin Kocaeli İzmit ilçesindeki şubesine haciz işlemi başlatıldı. Şirketin diğer illerde bulunan şubelerinde de haciz işlemi yapıldığı öğrenildi.

Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar! - Resim : 3

5 YILDIZLI OTELLERDE TOPLANTI

2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, iddialara göre bu sayede vatandaşın güvenini kazandı.

Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar! - Resim : 4

YÜKSEK KAZANIM GARANTİSİ İLE PARA TOPLADI

Daha sonra şubeler açarak güveni daha da sağlamlaştıran firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı. Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler durduruldu, bayram arifesinde ise şubeler kapandı.

 

 

Bir 'Tosuncuk' vakası daha: Yüksek kar vaadiyle 110 bin kişiyi dolandırdılar! ile ilgili etiketler otel Türkiye Cancri Jewellery tosuncuk ukraynalı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.