Takımlar 18 haftada 14 hoca değiştirdi

Süper Lig'deki 'hoca kıyımı' bu sezon da sürüyor. Geride kalan 18 haftada 14 teknik direktörle yollarını ayıran kulüpler, henüz ilk yarının bitmesine 3 hafta varken sezon öncesi planların tamamını çöpe atmış oldu. Takımıyla yollarını ayıracağı konuluşan Hamza Hamzaoğlu da görevi bırakırsa sayı 15'e çıkacak ve rekor kıracak. İşte detaylar...

Süper Lig'de her yıl tartışmaların hedefi haline gelen 'hoca değişiklikleri' bir kez daha gündeme geldi. 

2020-2021 sezonunun henüz ilk devresinin bitmesine 3 hafta varken, takımların yolladığı hoca sayısı 14'ü buldu. Görevinden ayrılan son isim, Sivasspor maçının ardından yönetime tepki gösteren, sezonun sürpriz ekibi Gaziantep FK'nın hocası Sumudica oldu. Rumen teknik adamın ardından Yeni Malatyaspor'un başındaki Hamza Hamzaoğlu'nun da takımdan ayrılacağı gelen bilgiler arasında. 

Bu iddiada gerçek olursa Süper Lig'de henüz ilk devre bitmeden 15 hoca takımından ayrılmış olacak.

İLK YAPRAK DÖKÜMÜ KONYASPOR'DA YAŞANDI

Sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Konyaspor, henüz ilk maçını oynamadan Bülent Korkmaz ile yollarını ayırmıştı. Takımın başına tecrübeli çalıştırıcı İsmail Kartal getirilmişti.

İkinci olarak Kayserispor hocası Bayram Bektaş ile yollar ayrılmıştı.

Daha sonra Gençlerbirliği'nde Mert Nobre, Antalyaspor'da Tamer Tuna ve Trabzonspor'da Eddie Newton'a kapı gösterilmişti.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ EN ÇOK TRABZON'A YARADI

Sezona Hüseyin Çimşir'in yardımcısı Eddie Newton ile başlayan Trabzonspor, ilk günden itibaren tartışmaların odağındaki hocadan istediği verimi alamadı.

8 maçta yalnızca 1 galibiyet alan Karadeniz temsilcisi, görevi Abdullah Avcı'ya verdi. Oynattığı oyunla taraftarın tepkisini çeken Avcı, ilk 8 maçta 6 puanı olan bordo-mavililere 9 maçta 20 puan kazandırdı ve yeniden zirve yarışına soktu.

3 TAKIMDA 3. HOCA DÖNEMİ

Geride kalan 18 haftada bir başka ilginç istatistik ise 3 takımın 3 farklı hoca değişikliğine gitmesi oldu. Sezona Mehmet Özdilek ile başlayan Erzurumspor, göreve daha sonra geçtiğimiz sezon Trabzonspor'u çalıştıran Hüseyin Çimşir'i getirdi. 4 maçta gol dahi atamayan Erzurumspor 0 puan alınca Çimşir ile de yollarını ayırdı. Son olarak Mesut Bakkal'ı göreve getiren mavi-beyazlılar, 2 maçta 4 puan aldı.

Kayserispor ise sezona Bayram Bektaş'la başladı. Bu isimle yolları ayırdıktan sonra tecrübeli teknik adam Samet Aybaba'yı göreve getiren sarı-kırmızılılar Aybaba ile yollarını ayırıp Dan Petrescu'yla anlaştı.

Bu sezon 3. isimle yola devam eden bir diğer ekip ise Kasımpaşa oldu. Sezona Mehmet Altıparmak ile başlayan Paşa, ardından İrfan Buz ile anlaştı.

Ancak bu anlaşma 14 gün sürdü ve Buz'un ardından göreve, Ankaragücü'nden ayrılan Fuat Çapa geldi. Fuat Çapa'nın yerine ise Ankaragücü'nde takımın başına Mustafa Dalcı geçti.

EN SON SUMUDICA GİTTİ

Son olarak başkan ve yönetim hakkında yaptığı açıklamalar sonrasında eleştiri oklarını üzerine çeken Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ile yollar ayrıldı.

Süper Lig'de geride kalan 18 haftada 14 teknik direktörün görevine son verilmiş oldu.

 

Takımlar 18 haftada 14 hoca değiştirdi ile ilgili etiketler Süper Lig Abdullah Avcı hoca teknik direktör değişiklik sumudica
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.