Bir pilot, Endonezyalı çete tarafından rehin alındı: Fotoğraf yayınladılar!

Endonezya'nın huzursuz bölgesi Papua’da yaşayan ayrılıkçı savaşçılar, bir haftadan uzun bir süre önce Yeni Zelandalı bir pilotu rehin aldı! Çete, rehin alınan Yeni Zelandalı pilotu gösteren bir dizi fotoğraf yayınladı…

Salı günü Endonezyalı bir çete tarafından kan donduran bir fotoğraf yayınlandı. Yayınlanan fotoğraflarda, yerel polis tarafından Philip Mehrtens olarak açıklanan pilot, tamamen giyinik ve görünüşe göre yaralanmamış halde, ellerinde silah, yay, ok ve diğer silahlar bulunan bir grup savaşçının arasında duruyor!

Pilot Mehrtens, geçen hafta Endonezya’nın ücra dağlık bölgelerindeki Paro Havalimanı'na Susi Air adlı firmanın yolcu uçağıyla iniş yaptı. Pilot, indikten sonra çete tarafından yakalandı. Kendini Batı Papua Ulusal Kurtuluş Ordusu (TPNPB) olarak tanımlayan grup, daha sonra uçağı yaktı!

ENDONEZYA, PAPUA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI KABUL EDENE KADAR PİLOT REHİN TUTULACAK

Grup daha önce Paro Havalimanı'na gelen tüm uçuşların durdurulmasını talep etmiş ve Endonezya hükümeti Papua'nın bağımsızlığını kabul edene kadar pilotun serbest bırakılmayacağını söylemişti. TPNPB, Facebook sayfasında Mehrtens'in fotoğraflarını ve tutumunu yineleyen bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "TPNPB, Yeni Zelanda vatandaşı olan Susi Air pilotunun uçağın yakılması ve rehin alınması olaylarının sorumluluğunu kabul etmiştir ve biz sözümüzü tutuyoruz ve siyasi sorumluluğumuz var" denildi. Yeni Zelanda Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı, CNN'e "ortadaki fotoğraf ve videoların farkında olduklarını ancak bu aşamada daha fazla yorum yapmayacağını" söyledi.

ENDONEZYA HÜKÜMETİ, GRUBU “TERÖRİST” OLMAKLA SUÇLUYOR

Bir pilot, Endonezyalı çete tarafından rehin alındı: Fotoğraf yayınladılar!

Endonezya'nın en doğusundaki eski bir Hollanda kolonisi olan Papua'daki ayrılıkçı savaşçılar, Birleşmiş Milletler tarafından denetlenen tartışmalı 1969 oylamasının ardından bölgenin Endonezya kontrolüne alınmasından bu yana bağımsızlık talep ediyor.

Ancak, Endonezya ordusunun yoğun bir şekilde varlığını sürdürdüğü, yoksul ama kaynak açısından zengin bölgede çatışmalar son yıllarda tırmandı. Endonezya hükümeti TPNPB'yi terörist bir grup olarak tanımlıyor.

BİRİ BEBEK 5 YOLCU KAYIP!

Papua Polis Başmüfettişi Mathius Fakhiri daha önce gazetecilere verdiği demeçte, biri bebek olmak üzere beş yolcunun Mehrtens ile aynı uçakta olduğunu, ancak onlara ne olduğunun belirsiz olduğunu açıkladı. Yolcular, Papua’da aranmaya devam ediyor. Yakınları, bebek ve annesi için endişeli.

Bir pilot, Endonezyalı çete tarafından rehin alındı: Fotoğraf yayınladılar! ile ilgili etiketler Endonezya Pilot
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.