Bir petrol müjdesi daha gelebilir! Yeni sahaya yoğunlaşıldı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında yeni petrol sahası müjdesini duyurdu. Bakan Dönmez, ilk denemede sonuç alındığını ve o sahaya yoğunlaştıklarını açıkladı.

Türkiye son dönemde petrol ve doğal gaz keşfine yönelik atılımlarını sürdürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Dönmez, petrol arama çalışmalarıyla ilgili son durumu anlattı.

'İLK DENEMEDE SONUÇ ALDIK'

Bakan dönmez açıklamasında, ''Diyarbakır’da bir saha üzerinde yoğunlaştık, ilk denemede sonuç aldık. Yoğun bir coğrafyaydı heyelanlı bir bölgeydi. Sondaj yerini değiştirmek zorunda kaldık. Yeni sondaj tamamlanınca belki oradan da bir haber gelebilir. Miktarı ile ilgili şu anda bir şey demek zor. Güneydoğu başta olmak üzere çalışmalar devam ediyor. '' ifadelerini kullandı.

Bir petrol müjdesi daha gelebilir! Yeni sahaya yoğunlaşıldı...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ PETROL REZERVİ KEŞFİNİ DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörden temizlenen Şırnak Gabar Dağı’nda, yeni petrol rezervi keşfedildiğini duyurmuştu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yer alan Cudi Dağı'ndaki günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi keşfinin ekonomik katkısı sayesinde ülkede yeni yatırım ve arama faaliyetleri de artacak.

Bir petrol müjdesi daha gelebilir! Yeni sahaya yoğunlaşıldı... ile ilgili etiketler Fatih Dönmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.