Bir Osman Sınav dizisi: ‘Yalnız Kurt’ ve Genç FETÖ!

Kurtlar Vadisi hayranları bu diziyi bekliyor.. Mevlüt Tezel ilk bölümü izledi: Dizide 'Dahhak' karaterinin öyküsünün özelinde FETÖ'nün nasıl kurulduğu, devlete nasıl sızdığı detaylı bir şekilde anlatılacağa benziyor.

Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Çağatay Tosun’un oturduğu Yalnız Kurt dizisi ATV ekranlarında başlıyor. Özellikle Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Pusu hayranlarının merakla beklediği Yalnız Kurt Türkiye’de yaşanan yeraltı ve kritik olayları cinayetleri ve darbeleri konu edinecek.

Bugün ilk kez ekranlara gelecek dizinin ilk bölümünü izleme şansı yakalayan Sabah yazarı Mevlüt Tezel de diziden övgüyle bahsetti.

Tezel yazısında, "Dizide 'Dahhak' karaterinin öyküsünün özelinde FETÖ'nün nasıl kurulduğu, devlete nasıl sızdığı detaylı bir şekilde anlatılacağa benziyor. Gülen'in gençlik yıllarını canlandıran Can Sertaç Adalıer'in performansı gerçekten etkileyiciydi. 'Acans', 'Deli Gönül' dizilerinden tanıdığımız, tiyatro geçmişi olan Adalıer, belli ki rolüne iyi çalışmış." ifadelerini kullandı.

"Elbette dizide sadece FETÖ yok, dizide bahsi geçen Golyat örgütünün öyküsünün özelinde daha birçok örgüt ve eylemlerin anlatılacağını tahmin ediyorum" diyen Tezel yazısında şunları kaydetti;

"Çukur' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizileri bitince, ekranda derin devlet, mafya, siyaset konularını işleyen aksiyon türünde bir boşluk oluştu. İşte bu boşluğu doldurma potansiyeli olan 'Yalnız Kurt' dizisi bu akşam saat 20.00'de ATV'de başlıyor.

Osman Sınav denince akla ilk 'Deli Yürek' ve 'Kurtlar Vadisi' dizileri gelir. Bu iki yapım, derin devlet, mafya, siyaset üçgeninde çekilen diziler için mihenk taşı olmuştur. Sınav için 'Yalnız Kurt'la öncüsü olduğu sahaya dönüyor diyebiliriz.

'Yalnız Kurt' dizisinin ilk bölümünü, Osman Sınav'ın katılımıyla Turkuvaz Medya Merkezi'nde gerçekleştirilen özel gösteriminde izleme fırsatı buldum.

Çağatay Tosun'un yönetmenliğini üstlendiği, Hasan Denizyaran, Cihan Ünal, Damla Colbay, Murat Han ve Polat Bilgin gibi başarılı oyuncuların rol aldığı dizi, Amerikan Barış Gönüllüleri'nin Türkiye'ye gelişinden itibaren yaşanan darbeleri, ihanetleri, cinayetleri, anarşi ve terör olaylarını ele alarak Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmayı hedefliyor.
Dizi Asya'da geçen bir Türk efsanesiyle başlıyor, hikâye daha sonra 1950'ler ve 60'ların Türkiye'sine ve oradan da günümüze ulaşıyor.

Hayatını "Kurdoğlu" namıyla, kafes dövüşleri yaparak kazanan Altay'ın yasa dışı dövüşler düzenleyen Doğan'ın sevgilisi Esra'yı bir çatışmadan kurtarmasıyla dizideki kahramanlarımızı tanımaya başlıyoruz. Ana öyküye paralel olarak 60'ların Türkiye'sinde geçen yetiştirme yurdundaki çocuklar ve Golyat isimli küresel gücün hikâyeleri dizinin ana hatlarını oluşturacağa benziyor.

Baş karakterleri canlandıran Hasan Denizyaran ve Damla Colbay iyi bir ikili oluşturacak gibi gözüküyor. Usta oyuncu Cihan Ünal'ı hem dizinin 'anlatıcısı' hem de "ihtiyar" Davut Bahadır karakterinde izlemek büyük keyifti. Murat Han da kötü adam rolünde adından çok söz ettireceğe benziyor. Dizide asıl dikkatimi çeken ve ileride büyük tartışmalar yaratacağa benzeyen Fettah Dahhak karakteri.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşısı Fetullah Gülen, örgüte müzahir yayın organlarında yazdığı yazılarda örgütün 'mahrem imamları' gibi 10 farklı kod isim kullanıyordu.

İlk yazılarını 1960'da yazmaya başlayan Gülen kimliğini gizlemek için 1988 yılına kadar yazılarına 'A. Fettah Şahin', 'Enver Aydın' ve 'M. Abdulfettah Dahhak' gibi kod isimlerle imza atardı.

Arapça 'gülen' demek olan 'Dahhâk' aynı zamanda İran mitolojisinde 'zalim, insan beynini yarasına süren kişi' anlamına geliyor. İran'da Müslüman Türkleri acımasızca, testere ile ortadan ikiye keserek katleden, İran halkına tarifi güç zulümleri keyifle yapan Şah Cemşit'e verilen isimdir. Şah Cemşit, 'Dahhâk-i zalim' diye de anılır.

ETKİLEYİCİ PERFORMANS

Dizide 'Dahhak' karaterinin öyküsünün özelinde FETÖ'nün nasıl kurulduğu, devlete nasıl sızdığı detaylı bir şekilde anlatılacağa benziyor.
Gülen'in gençlik yıllarını canlandıran Can Sertaç Adalıer'in performansı gerçekten etkileyiciydi. 'Acans', 'Deli Gönül' dizilerinden tanıdığımız, tiyatro geçmişi olan Adalıer, belli ki rolüne iyi çalışmış.

Elbette dizide sadece FETÖ yok, dizide bahsi geçen Golyat örgütünün öyküsünün özelinde daha birçok örgüt ve eylemlerin anlatılacağını tahmin ediyorum. Türkiye'nin yakın tarihine dair anlatılmayan, perde arkasında kalmış birçok gelişme, olay, terör saldırısı ve kurulan kumpasları 'Yalnız Kurt' dizisinde görebiliriz.

Özetle Osman Sınav yine çok konuşulacak bir diziyle bu akşam karşımıza çıkıyor."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Bir Osman Sınav dizisi: ‘Yalnız Kurt’ ve Genç FETÖ! ile ilgili etiketler FETÖ yalnız kurt osman sınav Kurtlar Vadisi Mevlüt Tezel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.