Bir leylek 7 bin kilometre mesafe kat edebilir mi?

Leylek popülasyonunun hareketi uydudan takip edildi

Samsun'da uydu vericisi takılarak takip edilen 4 leylekten biri 7 bin kilometre mesafe kat ederek Mozambik'e ulaştı. Diğerlerinin de Tanzanya, Sudan ve Etiyopya'da olduğu belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırmalar Merkezi, Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği işbirliğiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´ndeki leylekler için geçen yıl 1 Temmuz’da proje başlatıldı.

GENELLİKLE AFRİKA'YA KADAR GİDİYORLAR, MOZAMBİK BEKLENMİYORDU

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti´ndeki leylek popülasyonunun hareketlerinin uydu üzerinden takip edilmesi için leyleklere uydu vericisi takıldı. OMÜ Ornitoloji Araştırmalar Merkezi görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, “Leyleklerin genellikle Sahra altı Afrika’ya gittiklerini biliyoruz. Ancak Mozambik ve Tanzanya’ya kadar gitmiş olmalarını beklemiyorduk” dedi.

Bir leylek 7 bin kilometre mesafe kat edebilir mi? ile ilgili etiketler Uydu leylek çip takip
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.