Bir imparatorluğun kaybediliş hikayesi! Erhan Afyoncu'dan "Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri'

Tarihçi ve yazar Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu tarihimizin en acı ve hüzünlü dönemini kaleme aldı. Afyoncu Yeditepe Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı 'Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri' isimli kitabında imparatorluğu nasıl kaybettiğimizi anlatıyor.

Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu yeni kitabı "Geleceğı Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri"nde Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemdeki başarısızlıklarını tek tek ele aldı. 

OSMANLI İMPARATORLUĞU HANGİ HATALAR SONUCU KÜÇÜLDÜ?

Bir imparatorluğu nasıl kaybettiğimizin hikayesinin anlatıldığını kitapta Afyoncu, "1908'de 5 milyon km2 olan Osmanlı İmparatorluğu hangi hatalarımızın sonucunda 1918'de 300 bin km2ye düştü." diyerek İmparatorluğun hatalarından çıkarmamız gereken dersleri belirtti.

Bir imparatorluğun kaybediliş hikayesi! Erhan Afyoncu'dan "Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri'

"GEÇEN ASIRDA YAŞANAN AYNI HATALAR TEKRARLANIYOR"

Erhan Afyoncu ders niteliğinde her vatandaşın okuması gereken kitabında, "Başta devlet adamlarımız olmak üzere okuma-yazma bilen her Türk’e imparatorluğun 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başındaki dağılma ve ayakta kalmak için yapılan mücadeleyi, izlediğimiz yanlış siyasetler ve yaptığımız hatalar ile o dönemde Avrupa’nın bize karşı izlediği siyaseti bütün teferruatıyla okutmak gerekir. Günümüzde cereyan eden birçok mesele geçen asırda da hemen hemen aynı şekilde yaşanmıştı. İlginç olan aydınımızdan devlet adamımıza birçok
kişinin geçen asırda yaşananların farkında olmadan aynı hataları tekrar etmeleridir" dedi.

"MODERNLEŞME SERÜVENİMİZİ NASIL CEREYAN ETTİ?"

Afyoncu kitabında; 1908'de 5 milyon km2 olan Osmanlı İmparatorluğu hangi hatalarımızın sonucunda 1918'de 300 bin km2ye düştü? Modernleşme serüvenimiz nasıl cereyan etti? İlk meclisimizin ömrü niçin kısa oldu? İmparatorluğu kurtarmak için hangi fikirleri ürettik?
Türk Dünyası fikir ve kültür birliği nasıl kuruldu? sorularını tek tek ele aldı.

 

Bir imparatorluğun kaybediliş hikayesi! Erhan Afyoncu'dan "Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih Dersleri' ile ilgili etiketler Erhan Afyoncu kitap tarih
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.