Bir ilk: Ukrayna ordusu 'tanksavar' ile Rus helikopterini düşürdü

Ukrayna savaşında görev alan bir Rus Ka-52 helikopterinin, Ukrayna'nın 95. Hava Taarruz Tugayına mensup askerler tarafından, Ukrayna üretimi bir 'tanksavar füzesi' ile vurulduğu anlar tüm dünyanın gündemine oturdu. Görüntülerde, yaratıcı olmak zorunda kalan askerlerin, helikopter düştüğünde attıkları sevinç çığlıkları duyuluyor.

Rusya'nın işgaline karşı ülkelerini savunurken yaratıcı olmak ve doğalaçma yapmak zorunda kalan Ukraynalı askerler, akılalmaz bir olaya imza attı.

TANKSAVAR FÜZESİYLE 'HELİKOPTER' VURDULAR

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir Kamov Ka-52, ya da diğer adıyla "Timsah" saldırı helikopteri, Ukrayna kuvvetleri tarafından gelişmiş bir Stugna-P tanksavar füze silah sistemi kullanılarak düşürüldü.

Bir ilk: Ukrayna ordusu 'tanksavar' ile Rus helikopterini düşürdü

Kameraya yansıyan görüntülerde, bir Rus Ka-52 helikopterinin, Ukrayna'nın 95. Hava Taarruz Tugayına mensup askerler tarafından, güdümlü tanksavar füzesi ile vurulduğu görülüyor.

Atış başarılı olduğunda ve helikopterin düştüğünü gördüklerinde, gözlerine inanamayan askerler sevinç çığlıkları atıyor.

STUGNA-P NEDİR?

Stugna-P, Ukrayna'da tasarlanmış ve üretilmiş bir tanksavar füze sistemi. Lazer güdümlü sistem, uzun menzilli ve geniş bir penetrasyon kabiliyetine sahip.

Bir ilk: Ukrayna ordusu 'tanksavar' ile Rus helikopterini düşürdü - Resim : 2

Bu vaka, bir Rus modern Ka-52 helikopterinin bir tanksavar füze sistemi tarafından vurulmasının dünyada bilinen ilk vakası.

Silahın ihracat versiyonu olan ve Skif olarak da bilinen Stugna-P,  Kiev merkezli Luch Design Bureau tarafından üretiliyor.

Tanksavar füze silah sistemi 5800 metre menzile sahip ve 1100 milimetre kalınlığa kadar zırhı delebiliyor.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Defence Blog

Bir ilk: Ukrayna ordusu 'tanksavar' ile Rus helikopterini düşürdü ile ilgili etiketler Ukrayna helikopter tanksavar düşürüldü ilk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.