Bir hikaye tarih oluyor, Zürafa Sokak yeniden doğuyor!

Hürriyet'ten kovulan Ertuğrul Özkök, Zürafa Sokak'ı ziyaret ettiğini ve tv100'de yeni başlayan programının ilk bölümünde genelev kadınlarının hayatına odaklanacağını duyurdu. Ancak, Zürafa Sokak'a Ertuğrul Özkök'ten yıllar önce giden bir gazeteci vardı. O isim, Özkök'ün Türk medyasına kazandırdığı Ayşe Arman'dan başkası değil...

İstanbul Beyoğlu'nun tarihi semti Karaköy'deki Zürafa Sokak yeni kimliği ile kente renk katmaya hazırlanıyor.

Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklardaki genelevler iki yıl önce kapatılınca bölge evsizlerin barınma mekânı olmuştu. Kapıları, camları kırılan binalar ise kullanılamaz hale gelmişti.

Pandemi nedeniyle iki yıl önce kapatılan genelevlerin bulunduğu Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklar, kültür dönüşümüne girdi.

"Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek" açıklaması yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bir grup gazeteci ile tarihi bölgede incelemeler yaptı.

Haydar Ali Yıldız ile birlikte bölgeyi gezen gazeteciler arasında Hürriyet'ten bir süre önce uzaklaştırılan Ertuğrul Özkök de yer aldı. Diğer yandan Özkök'ün Türk medyasına kazandırdığı bir isim olan Ayşe Arman da 1992 yılında 32. Gün için Zürafa Sokak'ta bir belgesel hazırlamıştı.

Türk medyasının kült isimlerinden, merhum gazeteci Mehmet Ali Birand öncülüğünde hazırlanan o belgeselde, Zürafa Sokak'taki genelevlerin sahibi Matild Manukyan’ın öyküsü anlatılmıştı.

 

Bir hikaye tarih oluyor, Zürafa Sokak yeniden doğuyor! ile ilgili etiketler Ayşe Arman mehmet ali birand 32 gün zürafa sokak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.