Bir döneme damga vuran dünyaca ünlü AVM iflas etti

2020'den bu yana hayat daha da zor bir hale gelirken firmalar, şirketler ya da marketler bir bir iflas kararlarını açıklamaya başladı. Soğuk Savaş döneminin ve II. Dünya Savaşı'nın ardından Berlin'in sembolü haline gelen ve dünyanın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan KaDeWe (Kaufhaus des Westens - Batının Alışveriş Merkezi), iflasını duyurdu. İşte detaylar...

Soğuk Savaş döneminin ve II. Dünya Savaşı'nın ardından Berlin'in sembolü haline gelen ve dünyanın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan KaDeWe (Kaufhaus des Westens - Batının Alışveriş Merkezi), iflasını duyurdu.

Bir döneme damga vuran dünyaca ünlü AVM iflas etti

Berlin'in en işlek yerlerinden birinde bulunan ve kapitalizmin lüks ve alışverişe olan gösterişli yaklaşımını temsil eden KaDeWe, yıllar boyunca büyük kazançlar getirmesine rağmen, yüksek kira bedellerini karşılayamama nedeniyle iflas sürecine girdi.

Berlin Charlottenburg mahkemesinin onay verdiği iflas başvurusu, KaDeWe'nin yanı sıra Münih'teki Oberpollinder ve Hamburg'daki Alsterhaus'u da kapsıyor. Bu üç mağazanın yönetimi, iflas süreci boyunca görevde kalacak. Signa Grubu, KaDeWe Grubu'nun yüzde 49.9 hissesine sahipken, Taylandlı Central Grup ise yüzde 50.1'lik hisseye sahip.

Pandemi sonrası satışlarını yaklaşık yüzde 25 artırarak 2022-23 döneminde yaklaşık 728 milyon Euro ciro yapmasına rağmen grup, mali zorluklardan dolayı iflas etmekten kurtulamadı. KaDeWe Berlin’de 900, Münih ve Hamburg'daki diğer mağazalarda ise toplamda 500 kişi çalışıyor. Grubun kurtuluşu için umutlar, Taylandlı ortağa bağlı.

Taylandlı ortak, Avrupa'ya 1.3 milyar Euro'luk bir yatırım yapmayı planladığını açıklasa da, bu yatırımın detayları ve KaDeWe'ye ne kadarlık bir pay ayrılacağı henüz belirsizliğini koruyor. Berlin, Münih ve Hamburg'daki bu ünlü alışveriş merkezlerinin geleceği ve çalışanlarının durumu şimdilik belirsizliğini korurken, Avrupa perakende sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçiyor.

 

Bir döneme damga vuran dünyaca ünlü AVM iflas etti ile ilgili etiketler ekonomi AVM Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.