Bir dönem Türkiye'ye kabus yaşatmıştı! Korkunç hastalık yeniden ortaya çıktı...

Bir dönem Türkiye'de de kabusun yaşanmasına neden olan kuş gribi yeniden hortladı. Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kabus son olarak Ardennes ilinde kümes hayvanları çiftliğinde bulunan tavuklarda görüldü. Önlem için ise kuş göçü koridorunda kalan bölgelerdeki kümes hayvanları çiftliklerinin üzeri kapatıldı.

Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Ardennes'te kümes hayvanları çiftliğinde kuş gribi tespit edildiği ve çiftlikte yetiştirilen hayvanların piyasaya sürülmediği ifade edildi.

ALARM VERİLDİ

Resmi gazetede yayımlanan kararda, Fransa genelinde kuş gribi alarm durumunun "önemsiz"den "orta" seviyeye yükseltildiği kaydedildi. France Bleu Ardennes, yıl başından bu yana Ardennes'te 6. defa kuş gribi vakası belirlendiğini aktardı.

 


KÜMES HAYVANI ÇİFTLİKLERİNİN ÜZERİ KAPATILDI

Kuş gribinin yayılmaması için, kuş göçü koridorunda kalan bölgelerde kümes hayvanları çiftliklerinin üzerinin kapatılması önlemleri alındı.

 

3,5 MİLYON KÜMES HAYVANI İTLAF EDİLMİŞTİ

Fransa'da geçen yıl kasım ayından mayısa kadar devam eden 500'den fazla kuş gribi vakasında, 3,5 milyon kümes hayvanı itlaf edilmek zorunda kalmıştı. Salgın özellikle ülkenin güneybatısında, kaz ciğeri üretimiyle ünlü çiftlikleri etkilemişti.

Bir dönem Türkiye'ye kabus yaşatmıştı! Korkunç hastalık yeniden ortaya çıktı... ile ilgili etiketler hayvan Fransa kuş gribi kümes
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.