Bir dönem çok konuşuldu... MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür komada!

MİT'in unutulmaz isimlerinden Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür’ün yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Bir devlet hastanesinde solunum yetmezliği nedeni ile tedavi gören Mehmet Eymür’ün bilincinin kapalı olduğu ifade edildi. Emekli olduktan sonra yaptığı açıklamalar ile çok konuşulan Eymür, ünlü MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas'ın sağ koluydu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’te görev yaptığı 1987 yılında yazdığı,”Babalar Operasyonu”raporları, kurduğu haber sitesi, kitapları ve açıklamaları ile çok konuşulan Mehmet Eymür’ün derin komada olduğu ifade edildi.

EYMÜR BİR DEVLET HASTANESİNDE YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR!


SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın unutulmaz isimlerinden Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür’ün bir devlet hastanesinde solunum yetmezliği nedeni ile tedavi gördüğü öğrenildi.

81 yaşındaki Mehmet Eymür’ün entübe halde ve bilincinin kapalı olduğu ifade edildi. Eymür ünlü MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas'ın sağ koluydu.

EYMÜR SON RÖPORTAJINDA İLGİNÇ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Eymür gazeteci Gökçer Tahincioğlu'na bir süre önce verdiği röportajda ilginç açıklamalar yapmıştı.

Eymür açıklamasında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkındaki 'Amerikan ajanı' iddiasında bir çelişki görmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Vallahi öyle bir çelişki görmüyorum ben. Ortalığı devamlı karıştırdığı için bence hep hapiste tutmak lazım. O kadar çok kişinin ölümünden mesul ki, o kadar çok. Hep teşhir etti, hep hedef gösterdi. Biz onu Robert Kolej'de bir İngiliz hocanın elinde, İstanbul grubunu yakaladık. Bunlar kayıtlarda olan şeyler"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler açıklamasıyla ilgili de konuşan Eymür, "Şimdi terörün, çetelerin çok olduğu dönemde her türlü şeyi beklemek lazım. Ben 25 sene önce söyledim siyasi cinayetlere de tevessül edebilirler diye. Her zaman risk var, eğer kontrol edilmiyorsa. Adalet en önemli şey, adalet işlemediği zaman hiçbir şeyi beklememek lazım." demişti. 

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

MİT’in görev yaptığı dönemler ile sonrasında en çok konuşulan isimlerinden biri olan Mehmet Eymür, 1943 İstanbul doğumludur.MİT Kontrterör Dairesi eski başkanıdır.Babadan istibaratçı olan Eymür,9 Mart 1971 darbe teşebbüsünden sonra MİT'te Hiram Abas'la birlikte Ziverbey'de 1. Ordu Komutanı Orgeneral Faik Türün'ün emrinde çalıştı.Kızıldere ve Ulaş Bardakçı'nın ölü elegeçirildiği operasyonlara katıldı.

1975'te Ankara MİT Bölge Dairesi Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğü de yapan Eymür, 1980'de Bulgaristan'a gittikten sonra 1982'de Kenan Evren'in damadı Erkan Gürvit tarafından Köşk'e çağırıldı. ASALA'ya karşı eylemlerde görevlendirildi.

Türkiye'ye döndükten sonra Mardin MİT Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. Daha sonra Ankara'da Kontrespiyonaj Dairesi içinde kurulan Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi. Başkan yardımcılığı görevine getirildikten sonra 1984'te Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan izinle “Babalar Operasyonu”nu başlattı.

Abdullah Çatlı'nın istihbarat amaçlı kullanıldığını ancak daha sonra kontrolden çıkıp kendisini bile görevden aldırmak istediğini ileri sürdü. MİT görevlisi Tarık Ümit'in kaçırılmasının ardından Mehmet Ağar'ı aradığını ve serbest bırakılmasını söylediğini açıkladı. Ergenekon çetesine sızan Tuncay Güney'in de MİT Kontrterör Dairesine bilgi aktardığı öne sürülmektedir.

70'li yılların başında girdiği MİT'te Alaattin Çakıcı'nın yakalanmasının ardından Washington'dan merkeze çağırıldı. Emeklilik kararına direnince MİT Yasası'nın 19. Maddesi işletildi ve Mesut Yılmaz'ın onayıyla Şeker Fabrikaları'na müşavir olarak atandı. Daha sonra emekliye ayrılarak Washington'a yerleşen Eymür, en son İnternet'te “atin.org” adlı açtığı sitede yaptığı açıklamalarıyla gündeme geldi.

Eymür, 2000'de bir gazeteye verdiği demeçte, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım konusunun MİT'le değil kendisiyle özdeşleştirilmesinden rahatsız olduğunu belirterek, "Teşkilatın elemanları arasında yüzlerce Yeşil var. Yeşil önce de vardı, yetkililer ne derse desinler, bundan sonra da olacaktır" dedi.

Eymür hakkında, e-mail yoluyla ve açtığı web sitesindeki açıklamaları nedeniyle basına "Devletin gizli sırlarını ifşa etmek" suçundan soruşturma başlatıldı. Sitede yer alan bilgiler üzerine MİT, Eymür hakkında Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.

DGM Savcılığı yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Cumhuriyet Savcısı Kasım Hacıkamiloğlu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Eymür'ün adres tespiti ve kimlik bilgileri için Başbakanlığa yazı gönderildi.

MİT'in, adından en fazla söz ettiren isimlerin biri. Emekli olduktan sonra Washington'a yerleşen Eymür, yeniden İstanbul'da döndükten sonra,bir süre gazino,otel ve kumarhaneler zinciri sahibi Sudi Özkan'ın danışmanlığını yaptı.

Eymür emeklilik sürecin çeşitli anı kitapları çıkardı ve tv,gazete,dergi ile diğer medya kuruluşlarına çıkarak,bir çok konularda görüşlerini aktardı.

Bir dönem çok konuşuldu... MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür komada! ile ilgili etiketler MİT
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.