Bir devir kapandı... Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy gözyaşları içinde son yolcuğuna uğurlandı

31 Ağustos Pazartesi günü tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 70 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde düzenledi. Şensoy'un cenazesi törenin ardından İstiklal Caddesi'nde bulunan Beyoğlu Ses Tiyatrosu'na getirildi. Şensoy, Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Ferhan Şensoy, 31 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmişti. Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'un Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla İstiklal Caddesi'nde bulunan Ses Tiyatrosu'na getirildi.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI...

Şensoy'un tabutu indirildiği sırada cadde üzerinde bekleyenler alkışlarken, kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy gözyaşlarını tutamadı. Tabut daha sonra törenin yapılacağı salona getirildi, burada da Şensoy'un cenazesi dakikalarca ayakta alkışlandı.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

TÖRENE ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM KATILDI

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ferhan Şensoy'un iki kızının annesi ve eski eşi Derya Baykal, Derya Baykal'ın oğlu Mert Baykal, tiyatro oyuncuları Zeliha Berksoy, Şevket Çoruh, Ali Poyrazoğlu, yazar Nedim Gürsel, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende sunuculuğu Okan Bayülgen yaptı.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

Törende konuşan kızı Müjgan Ferhan Şensoy, "Ne söylesem eksik kalacak, size babamı anlatmaya kalksam benim kadar seviyorsunuz, babamı benim kadar seviyorsunuz. Küçükken bu sevgiyi paylaşmak zor gelirdi, şimdi bu sevgiyi sizinle paylaşmak çok değerli geliyor" dedi.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

Diğer kızı Derya Şensoy ise, üniversite öğrencisiyken babasına yazdığı şiiri okudu. Mert Baykal ise, "Anladım ki insanın iki tane babası olabilirmiş, dağ gibi iki tane babası olabilirmiş. Anladım ki benim bu babam Don Kişot'muş ve yel değirmenleriyle savaşıyormuş" ifadelerini kullandı.

Eşi Elif Durdu Şensoy da göz yaşları içinde, kendilerini yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür etti.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türk tiyatrosunun ulu bir çınarını kaybettiğini belirterek, "Sanattan kazandığının tamamını yine sanatı için harcadı" dedi. Ersoy, "Bu toprakları ve insanımızı çok sade ve yalın şekilde anlatan çok güçlü bir dili vardı. Toplumumuzun her kesimi tarafından seviliyordu. Onun eserlerini izleme şansına nail olduk ama bugün bu sahnede onu uğurlamak için buradayız" şeklinde konuştu.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

Törende son olarak Mert Baykal'ın hazırladığı bir video gösterildi. Törenin sonunda salonda bulunanlar Şensoy'u ayakta alkışlayarak sahnede bulunan tabutuna kırmızı karanfiller attı.


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şensoy, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin alkışları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Usta oyuncunun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

En Acı veda... Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor


''BÜTÜN DÜNYANIN BAŞI SAĞ OLSUN''

Cenaze töreninde duygularını anlatan oyuncu Sermiyan Midyat, “Dünya çapında bir sanatçıydı. Bir yazar, bir yönetmen bir dehaydı yani. Benim kendi özelimde, benim manevi babamdı. Beni tiyatroda tutan babamdı. Beni sahneye ilk 23 tiyatroyu öğretmişti, ilk ustamdı. Yıllarca hocalığımı yaptı, sonra yönetmenliğimi yaptı. İlk sinema tecrübemi yine o kazandırdı. Bütün ilklerimde o var. Yazarlığımda ilk yolu o açtı. Müthiş bir dehaydı. Herkesin sevdiği, hayatta önemli özelliği korkusuzluğu ve inatçılığıydı. Onurca yaşamak nasıl olur onu gösterdi. Biz ve öğrencilerine düşen görevde bundan sonra onun bizlere emanet ettiği korkusuzluğu, bizden sonraki kuşaklara aktarabilmeliyiz. Sadece Türkiye’nin değil bence bütün dünyanın başı sağ olsun” dedi.

Ferhan Şensoy, gözyaşları ve alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı


''BÜYÜK İNSANLARIN SONUNCUSU GİBİYDİ''

Oyuncu Necmi Yapıcı, “Ferhan abi büyük insanların sonuncusu gibiydi. Hem yazar, oyuncuydu. Kelime cambazlığıyla kendi oluşturduğu stiliyle dünyada eşi benzeri olmayan bir insandı. Ben aynı tiyatro ve filmde kendisiyle çalışma fikrine sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Her zaman bildiği yolda ilerledi, kelimelere taklalar attırdı. O muhteşem bir insandı, onun yerine bir daha yenisi gelir mi bilinmez. Bence dünya çapında bir sanatçıydı, dünya rekortmeniydi, yazdığı oyunlarla. Okumayan varsa kitaplarını okuyun tavsiye ederim. Onun adını yaşatmaya devam edeceğim” diye konuştu.


''BİR DEVİR KAPANDI''

Usta oyuncuyla ilgili düşüncelerini aktaran oyuncu İrfan Kangı, “Özellikle böyle değerli kayıpların ardından çok süslü cümleler söyleniyor. Ben bir çağ kapandı deyim siz anlayın. Yıllarca eğilip bükülmeden dışarıdan, televizyondan kazandığı paralarla tiyatrosunu ayakta tutan. Her çalışanını düşünen, bir devir kapandı. Bir okul, bir kütüphane, ansiklopediydi, yaşayan canlı bir tarihti. Ben ilk tiyatroya meyil ettiğimde onun oyunlarını izleyerek heveslenip işe başlamıştım. Yazar mı diyelim, oyuncu mu diyelim, önce iyi bir insandı. İyi bir oyuncu, iyi bir baba, iyi bir sanatçı kaybetti Türkiye, onun yokluğunu yıllar sonra çok yakından anlayacağız. İnşallah evlatlarıyla ismi uzun yıllar yaşasın. O tiyatronun yaşıyor olması lazım, asla kapanmaması lazım” şeklinde konuştu.

Ferhan Şensoy, gözyaşları ve alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı


''ÇOK KIYMETLİ BİR USTAMIZI KAYBETTİK''

Ünlü tiyatrocu Demek Akbağ, “Üzgün olduğumuz bir gün yine toplandık burada. Çok çok kıymetli bir ustamızı kaybettik. Her ölüm erken ama kıymetli yeri dolmayacak insanları kaybı sadece yakınlarını değil tüm ülkeyi derinden sarsıyor. Ferhan Şensoy çok kıymetli tiyatro sanatçısı, edebiyatçı, yazardı, yönetmendi. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Ferhan Şensoy, gözyaşları ve alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

 

 

Bir devir kapandı... Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy gözyaşları içinde son yolcuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler Derya Şensoy cenaze ferhan şensoy müjgan ferhan şensoy Beyoğlu Ses tiyatrosu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.