Bir Çanakkale şehidinin günlüğünden: Allahaısmarladık...

''Bir Çanakkale şehidinin günlüğü'' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri…

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıt cephe"dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Her siperde ayrı bir destan yazan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihine "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır….

 Osmanlı 1. Dünya Savaşı'na nasıl dahil oldu? 18 Mart'ta neler yaşandı?

Her bir dakikası ayrı bir kahramanlık destanı barındıran Çanakkale’de şehit düşenlerden biri de 21 yaşındaki teğmen İbrahim Naci idi…

21 Haziran 1915’te Kerevizdere’de şehit düşene kadar tuttuğu günlüğü yıllar sonra ortaya çıkan İbrahim Naci, hatıratının son sayfasına şehadete ulaşmadan evvel şu satırları not düşmüştü: 

- Geceden beri düşman taarruz ediyor. Şimdi gidiyoruz. Allah hayreylesin…

- Muharebeye girdik. Milyonlarca top ve tüfek patlıyor… Şimdi birinci onbaşım yaralandı…

- Allahaısmarladık… 

Aldığımız her bir nefesin, bu topraklar için birilerinin verdiği ‘son’ nefes sayesinde olduğu şuuruyla,, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz…

''Bir Çanakkale şehidinin günlüğü''nü SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Bir Çanakkale şehidinin günlüğünden: Allahaısmarladık... ile ilgili etiketler 18 Mart Çanakkale Çanakkale Boğazı Şehit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.