Bir ablanın isyanı! Siverek'te neler oluyor?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kendisini solladığı gerekçesiyle Yılmaz Geyik tarafından öldürüldüğü iddia edilen Sidar Uygurlar'ın ailesi, katil zanlısının yakalanması için yetkililere seslendi. Cinayetten sonra kaçan Geyik için “mafya” diyen öldürülen Sidar’ın ablası Bahar Baran Uygurlar “Biz adalet istiyoruz. Katil biran önce bulunsun. Yoksa bu cinayetin üzeri kapatılacak. Tam 58 gün oldu bekliyoruz. Bu durum bizi korkutuyor” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Siverek ilçesinde 12 Mart akşamı meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Sidar Uygurlar trafikte solladığı Yılmaz Geyik tarafından silahla vurularak öldürüldü.

GENÇ SİDAR NEDEN VE NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Polis ve savcılık kayıtlarına geçen görgü tanıklarının ifadelerine göre cinayet şöyle meydana geldi.

Siverek İlçesi Yenişehir Mahallesi’nde oturan Sidar Uygurlar ve arkadaşı İ.H.K., saat 21.30’a kadar arkadaşı M.A. ile mahallesindeki bir kafede oturuyorlar. Bir süre sonra Sidar Uygurlar arkadaşı İ.H.K.’yi evine bırakmak için dışarı çıkıyor. M.A.’ya ait olan 24 HS 234 plakalı aracı Sidar Uygurlar kullanıyor.

YOLDA KENDİSİNİ SOLLAYAN ARABANIN PEŞİNİ BIRAKMADI!

Neşe içinde yola çıkan gençler yolda gidiyorlar.Trafikte bir ara şoför Sidar, önünde giden 63 ABL 581 plakalı aracını solluyor.

Bu sollama sonrası, adının sonradan sonra Yılmaz Geyik olduğu öğrenilen kişi, kendisini sollayan aracı takibe alıyor.

Sidar’ın kullandığı araç, Seyfioğlu Caddesi’ne geldiğinde,kendisini takip eden kişi tarafından önüne geçilerek durduruluyor.

“SEN KİMSİN BENİ SOLLUYORSUN?”

Bu sırada Yılmaz Geyik ile beraber, Sidar ve iki arkadaşı da arabadan iniyor. Geyik’in aracında komşusu olan M. adında biri daha bulunuyor.

Önünü kestiği arabanın yanına giden zanlı Yılmaz Geyik, Sidar Uygurlar’a “Sen kimsin ki beni soluyorsun? Havan kime? Kim olduğunu zannediyorsun?” diyerek sert sözlerle bağırıyır. Bunun üzerine genç Sidar, ”Abi özür dilerim. Görmemişim” diyerek cevap veriyor.

Ancak, gözü dönmüş bir halde görünen Yılmaz Geyik, küfürler ederek bağırmaya devam ediyor.

Bu arada arabayı kullanan Sidar, “Bırak yolumuza gidelim” diyor ve aracına biniyor. Bu surada Yılmaz Geyik, kapısı daha açık olan ve şoför koltuğunda oturan Sidar’a bu kez yumruk atmaya başlıyor.  Bu saldırıda Sidar atabadan dışarıya çıkamıyor. Kendini, ayaklarıyla korumaya çalışıyor.

SİLAHIN KABZASI İLE YÜZÜNE BAŞINA VE OMZUNA VURUYOR!

Yolda bu kargaşa sürerken, belinde bulunan silahı çeken Yılmaz Geyik, kendisini korumaya çalışan Sidar’ın kabze ile kafasına, yüzüne ve omzuna da vuruyor. Sidar’ın arkadaşları, Geyik’i tutmaya çalışsa da durduramıyor.

Bu saldırısı ile hırsını alamayan Yılmaz Geyik, Sidar’ın başına bir el ateş ediyor.Talihsiz Sidar şoför koltuğundan yan koltuğa düşerek yaşamını yitiriyor.

SİLAHI TUTUKLUK YAPTI KATLİAM ÖNLENDİ!

Arkadaşları Sidar’ın vurulduğunu gören ve büyük şok yaşayan gençler, ne yapacaklarını bilemez haldeyken, katil zanlısı Geyik, M.A. ile İ.H.K.’ye de silah çekiyor, ama silah tutukluk yapıp ateş almıyor.

Böyle olunca İ.H.K. hemen kaçıyor. Geyik, M.A.’yı tutarken, diğer yandan da silahını düzeltiyor. Silah düzelmeyince, M.A. da son anda Geyik’in elinden kurtularak kaçıyor.

Meydana gelen korkunç olay sonrası Yılmaz Geyik ve yanındaki M., lüks marka beyaz renkli arabalarına binerek olay yerinden kaçıyorlar.

GENÇ SİDAR’IN KATİLİ 58 GÜNDEN BERİ NEDEN YAKALANAMIYOR?

Olaydan sonra silah sesleri üzerine olay yerine gelen polis, yaptığı araştırma sonucu, 5 gün sonra zanlının Yılmaz Geyik’in kullandığı ve kaçtığı aracı buldu. Kaçan katil zanlısı Yılmaz Geyik’in izine henüz rastlanılmadığı öğrenildi.

Trafikte sollama yaptığı iddiasıyla öldürülen Sidar Uygurlar’ın yakınları, katil zanlısının hala yakalanamamasına isyan ederek, seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Sidar Uygurlar’ın ablası Bahar Baran Uygurlar, ”Sosyal medyada yayınlanan kamera görüntülerini bir esnaftan bulduk. Silah sesi duyulduğu için, olayın olduğu yerdeki halkın aramasıyla polisi ve ambulans geliyor. Bunlar kamera da detayı detayına net görülüyor.” dedi.

ZANLININ 5 FARKLI SUÇTAN DOSYASI VAR!

Katil zanlısı Geyik’in ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ olmak üzere 5 farklı dosyadan suçu olduğunu belirten Derya Uygurlar, “Emniyet, ‘Gizli tutuyoruz’ diyerek pek bilgi aktarmıyor. Ama yine polislerin bize söylediklerine göre, Geyik uyuşturucu kaçakçısı. Psikolojik olarak ‘rahatsız’ biri. Önüne gelen herkesle, hatta Siverek’in ortasında bile kavga eden biri. Daha önce ‘uyuşturucu kaçakçılığı’, ‘darp’, ‘adam dövme’ gibi 5 farklı dosyadan suçu olmuş. Uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişi zaten normal biri olamaz. Mafya gibi. Cinayetten öncesine kadar, Geyik’in Siverek merkezde bulunan evinin içi ve dışı kameralarla gözetleniyor, kapsının önünde korumalar bulunuyormuş. Bu kişi kimdir ki, evi kale gibi korunuyormuş? Gerçeklik payını bilmiyoruz ama taziye gelen binlerce Siverek’li, ‘Bu kişi belirli büyük ailelerin tetikçiliğini yapıyor. Zamanında bir gardiyanı öldürmüş, üstü kapatılmış’ iddialarını konuşuyor” dedi.

“BULUN BU KATİLİ ACIMIZ BÜYÜK!”

Katil zanlısı Yılmaz Geyik’in nerede olduğunu bilen varsa kendilerine ulaşmasını isteyen Uygurlar, “Siverek gibi bir ilçede, bu kişi yerin dibine mi girdi, ne oldu? İlla ki birileri buna yardım ediyor, yataklık yapıyor, evinde barındırıyordur. Onu barındıranlara sesleniyoruz, ‘Çıkarın onu. Katil o. Yarın sizin çocuğunuzu da öldürecek.’ Başta Siverek halkı olmak üzere herkesin elini vicdanına koymasını istiyoruz. Bu kişinin nerede olduğunu bilen, bir şey duyan, bir şeyden şüphelenen birileri varsa söylesin. Korkuyorlarsa sosyal medyadan da olsa bize ulaşsınlar. Adlarını bile vermeyiz. Yerini bildirene 100 bin TL vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BİR ABLANIN İSYANI!

İşte genç yaşta öldürülen Sidar Uygurlar’ın ablası Bahar Baran Uygurlar’ın çeşitli zamanlarda, sosyal medyada yazdığı yazılar..

Bir ablanın isyanı! Siverek'te neler oluyor?

Bir ablanın isyanı! Siverek'te neler oluyor? - Resim : 2

“YILMAZ GEYİK’İN AİLESİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUZ’

Tehdit edildiklerini söyleyen abla Bahar Baran Uygurlar, “Sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. ‘Sidar için adalet’ diye CİMER’e başvurmaya dönük imza kampanyası başlattık. Ardından sosyal medyadan, günü birlik açıp kapattıkları farklı isimlerle açılan hesaplarla, ailemize, Sidar’ın arkadaşlarına, bize destek veren insanlara dönük, ‘Yılmaz Geyik’in adını soyadını yazmayın. Dua edin polis onu bulsun, yoksa Yılmaz Geyik gelir sizi de öldürür’ gibi belirli tehdit mesajları gelmeye başladı. Ekran görüntüsü alıp soruşturma açacağız dediğimizde küfür ve hakaretlerde bulunuyorlar.

Tehditlerden hemen sonra hesapları siliyorlar. Geyik’in kardeşi Aram Geyik, Sidar için sosyal medyada destek veren bir kişiyi arayarak, ‘Bu paylaşımlarınızı hemen silin. Yoksa ben gelip sizi öldüreceğim’ diyor. Ardından da mesaj da atarak, ‘Hesabının şifresini vermezsen senin ailenden birini öldüreceğim’ diye mesaj atıyor. Oysa cinayet sonrası Emniyet, Geyik’in ailesinin, ‘Bizim bu cinayetle bir bilgimiz yok. Nerede olduğunu, nereye kaçtığını bilmiyoruz. Bela olmuş. Bulunsun’ dediğini söylemişti. Şimdi ise sosyal medyadan bize destek verenleri tehdit ederek korkutmaya çalışıyorlar. Mağdur bizken, suçluymuş pozisyonuna sokmaya çalışıyorlar. Bu da yıpratıcı bir durum. Mesajları emniyete, savcıya ilettik. Talebimiz olmadı ama polis de bize koruma vermedi” diye konuştu.

“KATİLİN BULUNMAMASI BİZİ KORKUTUYOR!”

Siverek’teki emniyetin cinayet üzerinde yeteri kadar durmadığını kaydeden abla Bahar Baran Uygurlar, “Emniyet hakikaten güçsüz. Olay gecesi ilçeden çıkılan yollara kontrol konulmuyor. Tehditlerde bulunan Geyik’in ailesini takibe almıyorlar. Emniyet, yaptığımız imza kampanyası ile CİMER’e başvuran yurttaşı caydırmak için kendisini değil de, aile de anneyi babayı tektek arıyorlar. Siverek savcısı abime, emniyetin yaptığı bu uygulamanın yasal olmadığını, bunu yapan polisi şikayet edebileceğimizi söyledi. Savcı ayrıca, ‘İmkanımız olsa da dışarıdan yardım bir ekip istesek’' ifadelerini kullandı.

Acılı abla ayrıca, "Emniyet nasıl bir arama soruşturma yürütüyor ki olaydan 5 gün sonra şehir merkezinde katilin evinin yakınlarında bir ara sokağa terkettiği aracı bile 5 gün boyunca bulamıyor! Benim kardeşim Sinan Uygurlar bulup emniyete aracın konumunu bildiriyor !!Siverek emniyeti bırakın kaçak olan bir katili, şehirde yola terk ettiği aracı bile bulamaktan acizmi ki nasıl benim kardeşim bulur nasıl bir arama yapılıyor?" dedi.

‘YOKSA ÜSTÜ KAPATILACAK’

58 gündür firari olan katil zanlısının bir an önce yakalanmasını beklediklerini kaydeden abla Uygurlar, “Adaleti istiyoruz. Adalet yerini bulsun. Katil biran önce bulunsun. Yoksa üstü kapatılacak. Katil biran önce bulunsun. Yoksa üstü kapatılacak. 58 gün oldu. Üzeri kapatılacak.Bu bizi korkutuyor” dedi. Siverek’te son yıllarda yaşanan cinayetleri de hatırlatan Uygurlar, endişesini “İnsanlar sokakta gezemiyor. 13-14 yaşındaki gencin bile sırtında silah var” ifadeleriyle dile getirdi.



Bir ablanın isyanı! Siverek'te neler oluyor? ile ilgili etiketler cinayet Şanlıurfa Siverek Yılmaz Geyik Sidar Uygurlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.