Bir ABD üssü: Yunanistan

Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'ı destekleyen ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'yi hedef aldı. Blinken'ın açıklamaları Yunan medyasında coşkuyla karşılandı. Bu durum konuşulurken, hazırlanan bir çalışma ise dikkatleri çekti. ABD'nin Yunanistan'daki üslerini gösteren grafikte Yunanistan'ın adeta dev bir üsse dönüştüğü görüldü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda Kongre üyelerinden gelen Türkiye ve Kıbrıs sorularına yanıt verdi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarının Washington'da endişeye yol açtığını aktaran Bakan Blinken, "Bölgede ortaya çıkan anlaşmazlıkların askeri yöntemler ya da provokatif adımlarla değil barışçı ve diplomatik yollarla çözülmesinde rol oynaması önemli" dedi.

Bu açıklamanın ardından Yunan medyası bayram etti. Haberlerde, Washington'ın Ankara'ya açık mesaj verdiği savunuldu.

YUNAN, ASLAN PAYINI ABD'YE AYIRDI

Yunanistan, ağzına baktığı ABD'den gelen bu açıklamayı tartışırken, hazırlanan bir grafik Yunan'ın düştüğü acınası durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'ye karşı askeri gücünü artırmak için çeşitli hamlelere girişen Atina yönetiminin, kara sularını, siyasetini ve ekonomisini ipotek altına almada aslan payını ABD'ye ayırdığı görüldü. Bu durum, 'Blinken'ın desteği boşuna değil' dedirtti.

ABD'DEN YUNANİSTANDA 5 ÜS

Clash Report'un derlediği bilgilere göre; ABD'nin şu anda Yunanistan'da 'geçici olarak' konuşlandırdığı tam 5 üssü var.

Bu üsler, haritada şöyle sıralandı:

1) İskiri Erken Uyarı Üssü
2) Salamis Deniz Üssü
3) Kastelli Hava Üssü
4) Kalamata Hava Üssü
5) Andravida Hava Üssü

Bu 5 üste ise ABD'ye ait yüzlerce silahlı hava aracı, tank, tanksavar, havan silahlı zırhlı araç, ağır silah, radar sistemi ve hava savunma sistemi bulunuyor.

Bir ABD üssü: Yunanistan

Bir ABD üssü: Yunanistan ile ilgili etiketler Yunanistan ABD Türkiye askeri üs blinken
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.