"Biontech aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in resimleri euroya basılsın"

COVID-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci için AP Milletvekili Moritz Körner'den ilginç bir teklif geldi. Körner, aşı geliştirerek salgında tarihi bir yere sahip olan Şahin ve Türeci'nin resimlerinin euro banknotlarının üzerinde yer almasını teklif etti.

Alman Hür Demokrat Partili siyasetçi Körner, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, yeni euro banknotlarının üzerinde BioNTech şirketinin kurucuları gibi Avrupalı önemli şahsiyetlerin yer alması gerektiğini dile getirdi.

Körner, "Onların çalışmaları milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardı" dedi.

Siyasetçi Körner, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin entegrasyon, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeline ilişkin etkileyici hayat hikayesine sahip olduklarını kaydetti.

EURO BANKNOTLARI YENİDEN TASARLANABİLİR

1 Ocak 2001’de euro bölgesinde resmi para birimi olarak yürürlüğe giren euronun 20. yılında banknotların yeniden tasarlanması talep ediliyor.

"Biontech aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in resimleri euroya basılsın" ile ilgili etiketler uğur şahin Özlem Türeci BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.