İlk dozu uygulanmaya başlandı! İşte merak edilen tüm farklar...

Türkiye'de başarılı bir şekilde devam eden Koronavirüs aşı çalışmalarına dahil olan BioNTech aşısının birinci dozları yapılmaya başlandı. Vatandaşların MHRS üzerinden Biontech veya Sinovac arasında tercih yapabileceği uygulamanın ardından herkes BioNTech aşısının koruyuculuk oranını merak etmeye başladı. İşte BioNTech ve Sinovac aşısı arasındaki farklar...

Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara öncelik verilerek başlatılan Koronavirüs aşı çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanı Çin menşeili Sinovac aşısının ardından Türk hekimleri tarafından üretilen BioNTech aşısının da tedarik edildiğini açıklanmıştı. Vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alırken Sinovac ya da Binontech aşısını tercih edebilecekleri yeni sistem ile Biontech aşılarının birinci dozları bugün yapılmaya başlandı.

SİNOVAC VEYA BİONTECH, VATANDAŞ İSTEDİĞİ AŞIYI YAPTIRABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Çarşamba günü düzenlenen Bilim Kurulu sonrası Türk hekimleri tarafından üretilen BioNTech aşılarının birinci dozları bugün uygulanmaya başlandı. Vatandaşların MHRS üzerinde iki aşı arasında seçim yapabilecekleri sistemin ardından bugün BioNTech aşısını tercih eden vatandaşlara ilk aşıları yapıldı.

İlk dozu uygulanmaya başlandı! İşte merak edilen tüm farklar...

BİONTECH AŞISININ ETKİNLİK ORANI %91

BioNTech'ten yapılan son açıklamada Koronavirüs aşısının hastalığı önlemede %91 oranında etkili olduğu belirtilirken güncellemede kullanılan verilerin altı ya boyunca aşılanan kişilerden toplandığı belirtildi.

İlk dozu uygulanmaya başlandı! İşte merak edilen tüm farklar... - Resim : 2

BİONTECH VE SİNOVAC ARASINDAKİ FARKLAR

İstanbul Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit aşı uygulamaları hakkında bilgi verdi. Yiyit, 'Şu an bulabildiğimiz aşıyı yapma aşamasındayız. Sinovac aşısı şu an yarıyor. Yatan hasta yaş ortalaması 60’ın üzerindeyken bu yaş ortalaması düştü. Yan etkiler konusunda elimizde bilimsel veri yok, bilgiler ve öngörülerden ibaret.' dedi. BioNTech aşısının farkları konusunda ise Yiyit, 'Her şeyi farklı, mekanizmasından tutun da uygulama şekli, saklama koşullarına kadar. Sinovac 2-8 derecelik dolaplarda, tekli olarak muhafaza ediliyor. Biontech uzun süre saklanacaksa -70 gibi soğukluk istiyor.'dedi.

İlk dozu uygulanmaya başlandı! İşte merak edilen tüm farklar... ile ilgili etiketler BioNTech sinovac
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.