BioNTech aşısı 'mutand virüs'e karşı etkili olacak mı?

İngiltere'de ortaya çıkan ve bazı Avrupa ülkelerine de sıçrayan yeni tür mutand koronavirüs Kovid-19 aşılarıyla yükselen umutların üzerine kara perde gibi indi. Peki, yeni tür virüs korkulduğu gibi aşılardan beklenen etkiyi ortadan kaldırıyor mu? Yüreklere su serpen açıklama ilk koronavirüs aşısını geliştiren Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'den geldi.

Tünelin ucundaki ışığın umudu ile salgına direnmeye çalışan dünya mutasyon geçiren koronavirüs nedeniyle yeniden karanlık tünele girmiş gibi oldu.

Çünkü mutasyon geçiren ve 'Mutand Virüs' olarak nitelendirilen bu yeni tür öncekine göre çok ama çok daha hızlı bulaşma özelliğine sahipti. 

Kısıtlamalardan bunalan umudunu aşılara bağlamış olan insanlık bir anda yeniden karamsarlığa gömüldü. Ya aşılar işe yaramazsa? İşte kafalardaki bu sorunun cevabına ilişkin endişelerdi bu karamsarlığın sebebi. 

Kovid-19'a karşı tünelin ucundaki ışığın görülmesini sağlayan isimler arasında başı çeken Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Bild gazetesinin internet sitesine bu konuda kritik açıklamalarda bulundu.

BioNTech aşısı 'mutand virüs'e karşı etkili olacak mı?

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech'in üst yöneticisi olan Prof. Dr. Uğur Şahin, küresel çapta panik yaratan koronavirüs varyantına karşı geliştirdikleri aşının etkili olacağı konusunda emin olduğunu söyledi. Şahin bu açıklaması ile yüreklere de su serpmiş oldu. 

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte geliştirdikleri aşıya Avrupa Birliği tarafından onay verilmesinden kısa bir süre sonra Bild TV'ye konuşan Prof. Dr. Şahin, BioNTech şirketinin mutasyonu ilerleyen günlerde inceleyeceğini fakat meseleye itidalli yaklaştığını sözlerine ekledi.

Henüz koronavirüs aşısı olmadığını fakat olmak istediğini de ifade eden Şahin, çalışanlarının işlerine devam edebilmeleri için aşılanmalarının daha önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

BioNTech aşısı 'mutand virüs'e karşı etkili olacak mı? ile ilgili etiketler Virüs BioNTech Prof. Dr. Uğur Şahin mutand mutasyon aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.