Binyamin Netanyahu’yu titreten gerçek: Hamas’ın tünelleri sapasağlam!

Terör devleti İsrail’e karşı Filistin’in Gazze Şeridi’nde 142 gündür kurtuluş savaşı veren Hamas Teşkilatı’na bağlı Kassam Tugayları’nın askeri başarısı dünya kamuoyunda bir kez daha tescillendi.

Dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalara dayanarak, Hamas'ın tünel ağının çoğunluğunun sağlam kaldığını açıkladı.

New York Times haberinde, İsrail'in öngörülebilir gelecekte grubun askeri kapasitesini ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağı belirtildi.

KUZEYDE 5 BİN MÜCAHİT SAVAŞIYOR

En az 5 bin Hamas savaşçısının hâlâ kuzey Gazze Şeridi’nde olduğu vurgulanan haberde, “Hamas savaşçıları, hala kuzey Gazze’nin yer altı ve yer üstünde, İsrail birliklerine füze fırlatıp, birliklerine saldırı düzenleyecek seviyede aktif olarak varlık gösteriyor.” denildi.

Haberde ayrıca, İsrail rejiminin Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, “Hamas'ı yok etme” hedefinin mevcut duruma göre "anlaşılması zor" olduğuna dikkat çekildi.

SOYKIRIM DESTEKÇİSİ ABD'DE İŞLER TERSİNE DÖNÜYOR

Amerikan NYT, 10 Şubat’ta ise ABD istihbaratının “Hamas” brifingini gündeme taşımıştı. Buna göre İsrail’in Hamas’ı yok etme hedefinin ne kadar gerçekçi olduğu konusunda ABD istihbaratının Biden yönetimine şüphelerini dile getirdiğini aktarılmıştı.

İSRAİL’İN SİLAHLARI İSRAİL’İ VURUYOR

NYT, 29 Ocak tarihindeki haberinde, İsrail askerlerinin Gazze’ye abluka uygulamak için kullandığı silahların Hamas’ın eline geçtiğini ve Kassam Tugayları’nın bu silahları dönüştürerek İsrail’e karşı kullandığı bilgisini gündeme taşımıştı.

Binyamin Netanyahu’yu titreten gerçek: Hamas’ın tünelleri sapasağlam! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.