Binlerce Ukraynalı savaştan kaçmaya çalışıyor: Polonya sınırında umut bekleyişi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 2 gündür sürüyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Ukraynalı savaştan kaçmak için Polonya sınırına akın etti. Sınırı geçmeye çalışanlar arasında Türklerin de bulunduğu öğrenildi.

Ukrayna'da Rus işgali devam ederken Polonya ise Ukrayna'dan kaçmak isteyen mülteciler için dün itibariyle çalışmalara başladı. Yaşadıkları kentlerden çıkabilen çok sayıda Ukraynalı mülteci Polonya sınırına akın etti. Öte yandan Polonya sınırına gidenler arasında Türklerin de olduğu farklı ülkelerden kişiler de bulunuyor.

Binlerce Ukraynalı savaştan kaçmaya çalışıyor: Polonya sınırında umut bekleyişi

SuperHaber editörü Safa Görkem Aktaş'ın aktardığı bilgilere göre Polonya, bazı geçiş bölgelerinde sadece araçları ile gelenleri kabul ediyor. Bu yüzden çok sayıda kişinin yaklaşık 24 saattir Polonya sınırında beklediği öğrenildi. Sınıra yaya olarak gelen bazı kişiler ise aracı olanlardan yardım isteyerek Polonya'ya geçmeye çalışıyor. Öte yandan binlerce Ukraynalının Polonya'ya geçmesi bekleniyor.

Binlerce Ukraynalı savaştan kaçmaya çalışıyor: Polonya sınırında umut bekleyişi - Resim : 2

Binlerce Ukraynalı savaştan kaçmaya çalışıyor: Polonya sınırında umut bekleyişi ile ilgili etiketler Polonya Ukrayna Mülteci sınır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.