Binlerce kişiyi idam edip, toplu mezarlara gömdüler

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı rapor Suriye'de Esed katliamının korkunç bilançosunu ortaya koydu. 2011-2015 yılları arasında Sednaya Askeri Cezaevi'nde 5 ila 13 bin arasında kişinin infaz edildiği belirtildi

Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşla ilgili korkunç raporlar gelmeye devam ediyor. Son olarak, Uluslararası Af Örgütü yayınladığı raporda Esed rejiminin cezaevlerinde sistematik işkence ve kitlesel idamlar gerçekleştirdiğini açıklayan bir rapor yayınladı.

Binlerce kişiyi idam edip, toplu mezarlara gömdüler

Raporda, 2011 ile 2015 yılları arasında cezaevlerinde binlerce kişinin asılarak idam edildiği ve muhtemelen bu idamların sürdüğü belirtildi. Örgüt, konunun savaş suçları kapsamında ele alınması gerektiğini söyleyerek, Birleşmiş Milletler soruşturması talep etti.

''5 BİN İLA 13 BİN KİŞİ İDAM EDİLDİ''

Raporda, Şam'ın kuzeyinde bulunan Sednaya Askeri Cezaevinde haftada ortalama 20 ile 50 arasında mahkumun idam edildiği belirtilirken, dört yılda toplam 5 bin ila 13 bin kişinin idam edildiği ifade ediliyor.

"Kurbanlar büyük bir çoğunlukla sadece Esed karşıtı olan sivillerdi" ifadelerin yer aldığı rapor, "Sedneya Askeri Cezaevi'nde bir çok mahkuma, defalarca işkenceye uğrayıp, sistematik olarak aç ve susuz bırakıldıktan sonra idam edildi" diyor.

İçlerinde gardiyanlar ve memurların da bulunduğu 84 görgü tanığının ifadelerine dayanan rapora göre, idam edilenler gizlice başkent dışındaki toplu mezarlara gömüldü ve ailelerine kurbanların kaderi hakkında bilgi verilmedi.

Raporda Esed rejiminin destekçileri Rusya ve İran'a çağrıda bulunulurken, "Suriye rejimine destek olan Rusya ve İran, yargısız infaz ve imha politikalarını kınamalı" ifadeleri yer aldı.

Binlerce kişiyi idam edip, toplu mezarlara gömdüler ile ilgili etiketler Esed Suriye idam toplu mezar sednaya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.