Binlerce insana mezar olan binalar 'Depreme dayanıklı' notuyla milyonlarca liraya satılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle yerle bir olan 10 ilde hayatını kaybedenlere ağlıyor. Bu illerde depremin etkisiyle anında yıkılan ve birçok insana mezar olan binalar ise ''Depreme dayanıklı'' notuyla hala ilan sitelerinde yer alıyor. Üstelik depremde yerle bir olan bu binalara milyonlarca lira değer biçiliyor.

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü sabahına felaketle uyandı. 9 saat arayla meydana gelen iki depremlerden biri saat 04.17'de 7,7, 13.24'te meydana gelen depremin büyüklüğü ise 7,6 olarak kaydedildi. Deprem;  Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Can kaybı her geçen saat yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. 

DEPREMDE YERLE BİR OLAN BİNALAR MİLYONLARCA LİRAYA SATILIYOR

Birçok cana mezar olan bu binalar depremde yerle bir oldu. 10 ilde de aktif depremler devam ediyor. Bölgedeki evlerin hali hazırdaki emlak sitelerinde hala ilanları duruyor. Üstelik binalarda  "Depreme dayanıklı, güvenli ve huzur" notları yer alıyor. Binalardaki daire fiyatları ise 1 buçuk milyondan başlıyor 5 milyona kadar çıkıyor.  İçler acısı bu tabloya ilan siteleri kayıtsız kalıyor. İlanları gören vatandaşlar bir an önce bunların kaldırılmasını bekliyor.

Binlerce insana mezar olan binalar 'Depreme dayanıklı' notuyla milyonlarca liraya satılıyor

Kaynak: Haber Global 

Binlerce insana mezar olan binalar 'Depreme dayanıklı' notuyla milyonlarca liraya satılıyor ile ilgili etiketler deprem bina
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.