Binlerce ganyan bayii isyan ediyor: Birçoğu kapanma tehlikesi altında

Türkiye Jokey Kulübü'ne bağlı binlerce ganyan bayii zor günler geçiriyor. Ganyan bayileri, aldıkları primin yıllardır değişmediğini belirterek, diğer şans oyunlarının yer aldığı bayilerin yüksek kazançlar elde ettiğini ve kendilerinin zor durumda olduklarını ifade etti. Ganyan bayileri TJK'dan acil çözüm beklediklerini vurguladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye Jokey Kulübü'ne bağlı 2 bin 742 ganyan bayii kapanmamak için adeta direniyor. Ganyan bayileri, TJK'nın kendilerini desteklemediğini ve yıllardır aldıkları primlerin aynı kaldığını iddia ederek kapanmanın eşiğine geldiklerini belirtiyor. Ganyan bayileri, maddi durumlar nedeniyle binlerce bayinin kapandığını ve yüzlercesinin ise kapanma durumuna geldiğini söylüyor.

GANYAN BAYİİLERİNİN SORUNU PRİM ORANLARININ DÜŞÜK OLUŞU!

Kapanmanın eşiğine gelen ganyan bayileri TJK'nın verdiği prim oranlarının yıllardır değişmediğini ancak diğer şans oyunu bayilerinin kendilerinden çok fazla kazandığına dikkat çekerek büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

Öte yandan ganyan bayileri TJK'nın kendisine ait sanal bahis bayiinin reklamını her ortamda yaptığını ve diğer sanal bayilere de at yarışı oynatma izni vermeye hazırlandığını dile getirdi. Ganyan bayileri, söz konusu çalışmanın gerçekleşmesi durumunda mevcut bayilerin cirolarının düşeceğini ve daha zor durumlar yaşayacaklarının altını çiziyor. Ayrıca bir başka sorunun ise TJK'nın bayi ağı yazılımının çok eski olduğu ve kullanılan makinelerin ömrünün dolması, yedek parça ve tamir imkanının ortadan kalkması olduğu öğrenildi.

BİRİM İKRAMİYEDE ÇİFTE STANDART MI UYGULANIYOR?

SuperHaber'e konuşan ve ismini vermek istemeyen çok sayıda ganyan bayii işletmecisi birim ikramiyede çifte standart uygulandığını iddia ediyor. Ganyan bayileri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ganyan Bayiileri Türkiye Jokey Kulübü'nün görünen yüzüdür ve reklam aracıdır.Bunun yanı sıra modernleştirilmiş, desteklenmiş ve ön yüzleri makyajlanmış bir ganyan bayii bedava reklam aracıdır. Ama bu hiç bir zaman kullanılmamış, bayiilere iç ve dış dizayn için destek verilmemiştir. Yıllar içinde 6'lı ganyan birim bedeli, 8 kuruştan 12 kuruşa kadar hızla çıkartılırken, at sahiplerinin ikramiyelerine ise son 3-4 senede düzenli ve nerdeyse yüzde yüze varan oranlarda iyileştirmeler yapılmıştır. Bunun yanı sıra ganyan bayii primlerinde hiç bir yükseltmeye gidilmemiştir"

"MEVCUT ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLEMEZSE GANYAN BAYİİLERİ TEK TEK KAPANIR!"

Ganyan bayileri cirosuna bakılmaksızın her bayiye aynı oranda prim uygulandığını belirterek, "Bu zor şartlar altında çalışan ganyan bayileri Türkiye Jokey Kulübü'nden primlerine acilen zam beklemektedir. Eğer bu şartlar kısa sürede iyileştirilmezse her gün maddi kazanımların az oluşu, artan kiralar, stopaj, işçi ücretlerine gelen zamlar; elektrik, su, yakıt ve iletişim giderlerine yapılan zamlardan sonra gelirleri artmadığı için kapanan ganyan bayiilerine, yenileri eklenecektir." dedi.

HABER: MEVLÜT YÜKSEL

Binlerce ganyan bayii isyan ediyor: Birçoğu kapanma tehlikesi altında ile ilgili etiketler ganyan bayii Türkiye Jokey Kulübü
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.