Bingöl'de darbeci 4 askere müebbet hapis...

15 Temmuz hain darbe girişiminde Bingöl'e sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan eski Tuğgeneral Yunus Kotaman'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FÖTE/PDY) soruşturması kapsamında 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından Bingöl'e sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan dönemin 49. Komando Tugay Komutanı Yunus Kotaman ile birlikte Yarbay Recep Durmaz, Binbaşılar Fatih Kaya ve Serdar Yeşilkaya hakkında açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına 4 sanık cezaevinden SEGBİS yöntemi ile bağlandı. Mahkeme heyetinin karar vereceğini belirtmesi üzerine savcı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Mütalaada savcı sanıkların tamamının Türk Ceza Kanunun 309. maddesi gereğince "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, sözde sıkıyönetim komutanı eski Tuğgeneral Kotaman'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hepsi cezası verdi.

Bingöl'de darbeci 4 askere müebbet hapis... ile ilgili etiketler Bingöl FETÖ Ceza general darbe girişimi