Bingöl'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün Bingöl'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından korkutan bir paylaşımda bulundu. Karlıova-Bingöl arasında 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini açıklayan Görür, bir de harita paylaştı.

Bugün öğlen saatlerinde Bingöl'de bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4, Kandilli Rasathanesi tarafından ise 4.2 olarak açıklandı.

Bingöllüler depremin şokunu atlatamamışken, Prof. Dr. Naci Görür'den endişelendiren bir paylaşım geldi.

"7'LER MERTEBESİNDE BİR DEPREM BEKLİYORUZ"

Twitter hesabından bir harita paylaşan Görür, "Arkadaşlar, kısa süre önce Bingöl Ortaçanaklı'da 4,2'lik deprem oldu. Burası KAF ile DAF'ın kesim noktasına uzak değil, DAF zonunda ve Karlova-Bingöl arasında. Bu aralıkta 7'ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz. En son deprem 1866 ve 7,2 büyüklükte. Sevgiyle" dedi.

ERZİNCAN SORULDU: EN KORKTUĞUMUZ YERLERDEN BİRİSİ DE ORASI

Abdulkadir Yılmaz isimli bir takipçisi ise Görür'e "Hocam Erzincan Yedisu arasında uzanan fay ile Erzincan'ı bekleyen tehlike var mıdır?" diye sordu.

Görür, o soruya da "Evet Abulkadir en korktuğumuz yerlerden birisi de orası. Sevgiyle" şeklinde yanıt verdi.

 SUPERHABER'E KONUŞMUŞTU

Öte yandan geçen hafta Yeni Zelanda'da meydana gelen depremlerle ilgili SuperHaber'in sorularını yanıtlayan Görür, Türkiye'de 8 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığını değerlendirmişti.

Görür "Erzincan depreminin 7.9 - 8 olduğu söyleniyor. Dolayısıyla olma olasılığı yok diye bir şey yok." diye konuşmuştu.

 

Bingöl'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor ile ilgili etiketler Bingöl deprem naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.