Bingöl ve Karlıova hala deprem tehdidi altında...

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğünde deprem gündemin ilk sırasına oturdu. Aylar önce bölgede bir deprem olabileceği uyarısı yapan Prof.Dr.Naci Görür, depremi SuperHaber'e değerlendirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Prof.Dr. Naci Görür SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel’e yaptığı açıklamada ''Bu deprem ciddiye alınmalı” dedi.

Prof.Dr.Görür açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı;

''Bu deprem, Karlıova’da meydana geldi.Kuzey Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu Fayı’nın kesim noktasına yakın. Ancak, Kuzey Anadolu Fayı üzerinde. Ama bu depremin oluşumunda da yine Doğu Anadolu’da en son Elazığ depreminin bir anlamda etkileşimi söz konusu olabilir. Yani Elazığ depremi olduğu için, bu bölgeye biraz enerji transfer edilip orda bir deprem oluşturmuş olabilir. Çünkü bu iki fay birbirinin kesim noktalarında. Bu nedenle birbirleri ile etkileşirler. Yani hangisi üzerinde bir deprem olursa bu kesim noktasına yakın yere Karlıova gibi yakın yere orada olan bir deprem bir diğerinde de bazı depremleri etkileyebilir. Elazığ Depremi olduğu zaman ben özellikle Karlıova ile Bingöl arasına dikkat edin demiştim. Uyarmıştım. Bu olan deprem, Karlıova Bingöl kolu üzerinde değil, ona yakın.

“KARLIOVA İLE BİNGÖL HALEN DEPREM TEHDİDİ ALTINDA!
Karlıova ve Bingöl halen daha deprem tehdidi altında. Orada en son deprem,1866’da 7 büyüklüğündedir. Bu daha küçük bir deprem ve Kuzey Doğu Abadolu üzerinde. Dolayısı ile Karlıova ve Bingöl’e halen dikkat edilmeli. Bir de bu deprem bir bakıma da yine önemli. Bu Erzincan ile Karlıova arasında bir deprem. Biz bu arada da aslında bir deprem bekliyoruz. Yedisu fayı üzerinde bir deprem bekliyoruz ama daha büyük bir deprem bekliyoruz. Dolayısıyla, bu deprem dikkate alınmalı. Çünkü Erzincan ve Karlıova arasının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum bu depremden sonra.''

Bingöl ve Karlıova hala deprem tehdidi altında... ile ilgili etiketler Bingöl deprem naci görür
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.