Binance CEO'su CZ, servetinin yüzde 99'unu bağışlayacak

Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, servetinin yüzde 99'unu bağışlamak istediğini açıkladı. 2 milyar dolar parası olan CZ, aynı zamanda Binance'in en büyük hissedarı olarak tanınıyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance'in kurucusu ve CEO'su CZ, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"SERVETİMİN ÇOĞUNU DAĞITMAK İSTİYORUM"

Gerçek adı Changpeng Zhao olan CEO kısaca CZ olarak tanınıyor. Binance'le birlikte dolar milyarderi olan girişimci servetini bağışlamak istediğini açıkladı. Associated Press'e konuşan CZ, "Rockerfeller'dan bu yana birçok girişimcinin yaptığı gibi servetimin çoğunu dağıtmak istiyorum. Amacım yüzde 90, 95 ya da 99'unu vermek" dedi. Ekonomik açıdan bağımsız olduğunu belirten CZ çok fazla para ihtiyaç duymadığını belirtti.

BİNANCE'İN DEĞERİ 300 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

CZ'nin serveti Forbes'a göre 2 milyar dolar civarında. Ancak Binance'in hisselerinin çoğu da Changpeng Zhao'da bulunuyor. Şirket borsaya kote olmadığı için net bir değeri yok ancak tahminlere göre Binance'in değeri 300 milyar doların üzerinde.

Bu da CZ'nin servetinin 200 milyar dolardan fazla olabileceği anlamına geliyor.
Binance CEO'Su sadece Bitcoin ve Binance coin sahibi olduğunu söyledi. İlk BTC yatırımını 2014'te yapan CZ, bu coinlerin çoğunu halen tuttuğunu aktardı.

Binance CEO'su CZ, servetinin yüzde 99'unu bağışlayacak ile ilgili etiketler Binance milyarder servet Changpeng Zhao
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.