Binali Yıldırım: En kötü barış bile savaştan daha iyi!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında gündeme ilişkin konuştu. Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 40'tan fazla devlet başkanı ile görüştüğünü hatırlatan Yıldırım, "Biz barıştan yanayız. Biz diyoruz ki en kötü barış bile savaştan daha iyi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin ateş çemberi içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "İbn Haldun 'coğrafya kaderdir' diyor. Gerçekten bu coğrafya bizim kaderimiz. Bu coğrafyada ayakta kalmak, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlam bir şekilde sürdürmek düne göre daha önemli hale gelmiştir. Kuzeyimizdeki savaşın ne zaman biteceğini öngöremiyoruz. Bazıları yadırgıyor, 'Cumhurbaşkanı neden bu kadar çabalıyor, savaş bizde mi' diye. Cumhurbaşkanımız, bu savaşın başlamaması için çok büyük gayret gösterdi." dedi.

"EN KÖTÜ BARIŞ BİLE SAVAŞTAN DAHA İYİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 40'tan fazla devlet başkanı ile görüştüğünü hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Onun sonucunda en samimi, hesapsız, kitapsız davranan ülkenin Türkiye olduğunu bütün dünya kabul etti. Onun için heyetler buraya geliyor, burada görüşüyor. Cumhurbaşkanı, her iki ülkenin başkanıyla da rahatlıkla görüşebiliyor. Biz barıştan yanayız. Biz diyoruz ki en kötü barış bile savaştan daha iyi. İnşallah bu dram da sona erer ve bütün insanlık, başta çevremiz olmak üzere, bu azaptan kurtulmuş olur."

 

Binali Yıldırım: En kötü barış bile savaştan daha iyi! ile ilgili etiketler AK Parti Binali Yıldırım