CHP'li Tekin bin liralık gömlekle kriz tellallığında!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, cuma namazı vaktinde Kapalıçarşı'ya gidip kapalı dükkanları gördükten sonra söylediği "Ülkede kriz var, esnaf kepenk kapattı" yalanını sürdürmeye devam ediyor. 

İstanbul'da cuma namazı zamanında Kapalıçarşı'ya gelen ve esnafın kepenk kapattığını iddia ederek yalan söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin algı operasyonunu sürdürüyor.

Tekin, Kapalıçarşı esnafının yalan söylediğini açıklamasına rağmen "Dükkanlar cumadan değil, krizden kapalı" iddiasına dün de devam etti.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLDİ

Tekin'in, Kapalıçarşı ziyaretine Brooks Brothers marka gömleğiyle geldiği ve bu gömleğin de 967.19 TL olduğu ortaya çıktı. Tekin'in, ekonomiye yönelik bir algı operasyonu yaparken yüksek fiyatlı gömlek giymesi sosyal medyada eleştirildi.

CHP'li Tekin bin liralık gömlekle kriz tellallığında!

DÜKKAN SAHİBİ TEKİN'İ YALANLAMIŞTI

Tekin'in yalanında ısrar etmesi tepki ise çekiyor. Tekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kapalıçarşı'dayız. Satış yok. Esnaf mutsuz. Her yer kapalı. Tarihinin en kötü dönemi. Kepenk kapanmış. İstanbul Türkiye'de ticaretin kalbidir. Kapalıçarşı İstanbul'da ticaretin kalbinin attığı yer. Kalp atmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Tekin'in kepenk kapattığını iddia ettiği Çıtak Döviz'in sorumlusu Salih Bülbül, "Gürsel Tekin'in ziyaret ettiği an cuma namazı saatiydi. Esnaf namazdaydı. Cuma saatinde çarşımızda kepenkler ve dükkânlar kapalı olur. Bu yüzden Gürsel Bey yanlış anlamış durumu. Kapalıçarşı çalışmaya devam ediyor" demişti.

CHP'li Tekin bin liralık gömlekle kriz tellallığında! ile ilgili etiketler Gürsel Tekin Kapalıçarşı