Bin 300 mühendis çalışıyor! Milli Muharip Uçağı'nın motoru çalıştı, piste çıktı

TUSAŞ tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, motorunun çalıştırılmasının ardından piste çıktı. 2022'den bu yana Milli Muharip Uçak”ın (MMU) hangardan çıkması için gün sayan Türk savunma sanayii, Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla planlanan çalışmaları gözlerden uzak bir şekilde gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Savunma sanayii analistlerine göre TUSAŞ tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, motorunun çalıştırılmasının ardından piste çıktı.

Bin 300 mühendis çalışıyor! Milli Muharip Uçağı'nın motoru çalıştı, piste çıktı

Bu yılın başında hangardan çıkmaya hazır olduğu açıklanan MMU, belirlenen takvimden (18 Mart) daha önce piste çıkmış oldu. 

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, Ocak ayında yaptığı açıklamada MMU'nun hangardan çıkışı töreni için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gün beklediklerini ifade etmişti.

MMU, yaşanan deprem sebebiyle resmî bir tören gerçekleşmeden ve gözlerden uzak bir şekilde piste çıktı.

Üretim aşamalarına 2017 yılı itibarıyla başlanan Milli Muharip Uçak için TUSAŞ, 1.300 mühendisiyle tam kapasite ve geceli gündüzlü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bin 300 mühendis çalışıyor! Milli Muharip Uçağı'nın motoru çalıştı, piste çıktı ile ilgili etiketler ekonomi Milli Muharip Uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.