Bim, Şok, A101, Migros, Carrefour zincir marketler için şok karar!

Happy Center genel müdürü tarafından gündeme dair yapılan açıklamalar vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Bim, Şok, A101, Migros, Carrefour zincir marketler için şok karar! O günler artık kapalı olacak - Happy Center Genel Müdürü tarafından gündeme dair yapılan açıklamalar vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Genel Müdür Yavuz Altun yaptığı açıklamada küçük esnafın rahat nefes alması gerektiğine dikkat çekerek Pazar günleri marketlerin kapalı olmasına adına çalışmaların başlatıldığını ifade etti. 

İstanbul'da ağırlıklı olmak üzere 5 şehirde 200 mağazası bulunan Happy Center geçtiğimiz günlerde halka açılmak adına çalışmaları resmen başlattı. Bu süreçte genel müdür Altun; iki aracı kurum ile birlikte süreç konularında görüşmelerin sürdüğünü belirterek ekonomik konjoktürde değişiklik olmaması adına 2023 yılında halka açılmak istediklerini belirtti.
Altun yaptığı açıklamada küçük esnafın nefes alabilmesi için ise zincir marketlerin Pazar günü çalışmaması gerektiğini ifade etti. Altun yaptığı açıklamada mağaza kiralarının oldukça arttığını belirtti ve, "Biz de verimlilik odaklı bir strateji izledik. Bazı mağazaları kapatmak zorunda kaldık. Yıl sonuna kadar açılan kapanan mağazalar ile birlikte toplamda 200 mağazaya ulaşacağız" dedi. 

KÜÇÜK ESNAF NEFES ALMALI

Happy Center Genel Müdürü Altun, “Happy Clean ve Happy Sweet diye markalarımız var. Bunları en önemli üreticilerin üretim tesislerinde ürettiriyoruz. Yağdan bakliyata, tuvalet kağıdından sıvı sabuna kadar yüzlerce ürünü 40 ülkeye ihraç ediyoruz. İç tüketimde de bu markaların satışlar içindeki payı hızla yükseliyor. Ürüne göre değişmekle birlikte toplam satışlar içinde yüzde 30’a çıkan öz markalı ürün satışımız var” diye konuştu. 
Sektörde en dikkat çeken konular arasında şüphesiz zincir marketlerin Pazar günü kapalı olması gerektiğini ifade eden Altun, “Küçük esnaf da nefes almalı. Aksi halde yaşama şansları kalmayacak. Pazar günü market zincirleri kapalı olursa tüketiciler bakkallara gidecek. Market çalışanları da pazar günlerini aileleri ile geçirebilecek. Bu, ekonominin gidişatı ve sosyal hayat için de oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Fahiş fiyat artışları sebebiyle zincir marketlere tepkiler sürerken bu süreçte de Ticaret Bakanlığı tarafından atılacak adımlar merakla bekleniyor. Yapılacak adımlar sonrasında ise Pazar günleri zincir marketler için zorunlu kapanma işaret edilebilir.

Bim, Şok, A101, Migros, Carrefour zincir marketler için şok karar! ile ilgili etiketler market