Bill Gates'ten 4 aşı üreticisine yatırım

Koronavirüsün Bill Gates tarafından oluşturulduğu iddiası tüm dünyada tartışılmaya devam ederken, Gates'in yatırım yaptığı 4 aşı projesi ortaya çıktı. İşte Bill Gates ve eşinin yatırım yaptığı 4 koronavirüs aşısı...

Jeff Bezos'tan sonra dünyanın en zengin ikinci adamı olan Bill Gates ABD merkezli şirketteki görevini bıraktıktan sonra tüm mesaisini hayır işlerine ayırdı. 2008 yılından itibaren aşı çalışmalarına yaklaşık 45 milyar dolar aktaran çift, koronavirüse karşı geliştirilen 4 projeye destek oldu.

TÜRK ÇİFTİN ŞİRKETİNE TAM 55 MİLYON DOLAR

NTV'de yer alan habere göre: Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin sahibi olduğu  BioNTech ve Pfizer firması ile birlikte geliştiren koronavirüs aşı adayının üçüncü faz klinik deneylerde hastalığın bulaşmasının yüzde 90 engellendiğini duyurulmuştu. Gates Vakfı, koronavirüsten önce BioNTech’e ilk yatırımını 2019 yılında 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

 CUREVAC'A 52 MİLYON DOLAR

Microsoft'un kurucusu Gates'in, bir diğer dikkatini çeken Alman şirketi ise CureVac oldu. Gates çiftinin yönettiği vakıf, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Covid-19 aşı adayının ilk klinik aşamaya geldiğini duyurmuştu. 2015 yılında CureVac'a 52 milyon dolar yatırım yapmıştı.

İNGİLİZ ŞİRKETE DE BÜYÜK DESTEK

Gates Vakfı, 3 yıl önce HIV'e karşı piyasadaki tedavi yöntemlerinden daha az maliyetli bir yol bulunmak için yola çıkan Vir Biotechnology'e de yatırım yapmıştı. Şirketin koronavirüs için de aşı çalışmalarına başlamasının ardından araştırmalar başlattığını duyurmuştu. 

Vir Biotechnology, İngiliz ilaç şirketi  GlaxoSmithKline (GSK) ile birlikte koronavirüse karşı geliştirilen antikor tedavisinin son aşama insan deneylerine geçtiğini duyurmuştu.

Bill Gates'ten 4 aşı üreticisine yatırım ile ilgili etiketler aşı bill gates yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.