Bill Gates havacılık şirketi satın alıyor

Bilişim sektörünün öncülerinden Microsoft'un kurucusu Bill Gates, sahibi olduğu yatırım şirketi aracılığı ile İngiltere merkezli ve çok uluslu bir havacılık şirketini satın almak için anlaşmaya vardığı ileri sürüldü. Gates'in satın almak istediği Signature Aviationı adlı firmaya 4,3 milyar dolarlık teklif sunduğu kaydedildi.

Bilişim devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in yatırım şirketi Cascade Invesment, Londra merkezli İngiliz çokuluslu havacılık hizmetleri şirketi Signature Aviationı almak için anlaşmaya vardığına ilişkin iddialar iş dünyasına bomba gibi düştü.

Cascade'in yatırımcılık şirketi olan Blackstone Group ile iş birliği yapan firmayla birlikte alım için 4.3 milyar dolarlık teklif sunduğu kaydedildi.

Bill Gates havacılık şirketi satın alıyor

İklim değişikliğine yönelik yaptığı açıklamaların ardından Bill Gates'in bu hamlesi küresel ısınma karşıtlarının tepkilerine neden oldu.

Araştırmalar, özel bir jet uçuşunun yolcu başına normal ticari uçuşlardan 40 kat daha fazla karbon emisyonuna neden olduğunu ortaya koyuyor.

Bill Gates'in, Şubat ayında iklim değişikliği hakkında kitap çıkaracağı duyurulmuştu.

Bill Gates havacılık şirketi satın alıyor ile ilgili etiketler İngiliz İngiltere bill gates havacılık Signature Aviation
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.