Bilim Kurulu üyesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama: Nasıl başlarsa öyle gider!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamalar yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Aşı yaptırdıklarından dolayı ben hafif atlatacaklarını öncelikli olarak düşünüyorum ve tahmin ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalandığının açıklanmasının ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener’den ilk yorum geldi.

Prof. Dr. Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında önemli açıklamalarda bulunurken ‘Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi bildiğimiz kadarıyla çok uzun süredir aşı ve takipleri yapılıyor. Ben bu süreci çok hafif atlatacaklarına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ CANLI YAYINDA DUYURDU

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili şu yorumda bulundu:

Omicron varyantı hangi yaş grubu olursa olsun hafif seyrettiğini zaten biliyoruz. 65 yaş üstü için ekstra akciğer tutulumu için ve yaygın hastalığı olanlar için risk faktörü oluyor. Yandaş hastalıkları olan birinde ileride daha ağır seyretme potansiyeli var ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi bildiğimiz kadarıyla çok uzun süredir aşı ve takipleri yapılıyor. Ben bu süreci çok hafif atlatacaklarına inanıyorum. Şimdiden de her ikisine de geçmiş olsun diyorum bütün milletimizin kalbi onlarla birlikte.

 

Bilim Kurulu üyesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama: Nasıl başlarsa öyle gider!

"HAFİF ATLATACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ben hafif atlatacaklarını öncelikli olarak düşünüyorum ve tahmin ediyorum ama klinik tablo tabiki her zaman için yakın takibi gerektirecek bir süreç Kovid 19’un yaygınlaşma potansiyeli olan bir hastalık olduğunu hepimizi biliyoruz. En iyi şekilde tedavi ve takibinin yapılacağı ekiplerin yakınında olduğunu hepimiz eminiz.


‘OMICRON NASIL BAŞLARSA ÖYLE GİDİYOR’

Çok büyük ihtimalle hafif geçireceğe benziyor. Çünkü Omicron varyantı nasıl başlarsa öyle gidiyor delta, delta plus’tan farklı olarak onlarda genelde hafif başlayıp ikinci haftadan sonra ağırlaşma görülüyordu ama omicron hastalarında takip içerisinde ilk hafta nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Bu da tabiki aşılanmış olmak ve kandaki antikor oranının yüksek olup olmaması ile ilişkili. Hafif başlayıp ve hafif şekilde de seyrediyorsa da çok büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve eşinin kanında bu hastalığı rahat atlatmalarına sebep olacak kadar antikor vardır diye tahmin ediyorum.

 

Bilim Kurulu üyesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama: Nasıl başlarsa öyle gider! ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan covid19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.