Bilim Kurulu üyesi, risk haritasında kırmızıya dönecek illeri açıkladı!

İllere göre risk durumu haritasında daha önce açıklanan ve güncellenen sarı, mavi, turuncu ve kırmızı renkle belirtilen düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerin listesi belirlendi. Aynı zamanda Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Haköksüz, renklendirilmiş haritada hangi illerin kırmızı renge dönüşeceğini açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Haköksüz, katıldığı bir canlı yayında illere göre koronavirüs risk haritasında olası değişiklikleri açıkladı. Buna göre renkli risk haritasında sarı ve mavi rengin azalacağını, turuncuların ise kırmızıya döneceğini açıkladı.

KIRMIZI RENGE DÖNECEK İLLER!

Hasöksüz, şöyle devam etti: "Renklendirilmiş haritada baktığımızda sarı ve mavilerin azalacağını, turunculardan kırmızıya döneceğini göreceğiz. Özellikle Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli gibi illerimiz kırmızıya dönecek gibi duruyor. İller bazında bize bunu gösteriyor."Kapalı alanları biraz riskli gördüğünü belirten Hasöksüz, "Varyantların yüksek düzeyde bulaşıcılık özelliği göz önüne alınarak vatandaşlarımızın biraz daha gayretli olmalarını rica edeceğim" dedi.

Hasöksüz,"Avrupa'da benzer bir olayı yaşıyorlar. Bu rakamların tutulabilmesi için tek yönlü önlemler yeterli gelmiyor. Aşılama takviminin hızlanması gerekiyor. Biz 10 milyonu geçen bir aşılama yaptık, önümüzdeki günlerde vatandaşlarımız biraz daha gayret etseler vaka sayılarını biraz daha aşağıya çekebileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Bilim Kurulu üyesi, risk haritasında kırmızıya dönecek illeri açıkladı! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs risk haritası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.