'Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı' olduğu iddia edilmişti! Koronavirüs tavsiyesi veren kişi bakın kim çıktı

Sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan videoda koronavirüse karşı beslenme tavsiyelerinde bulunan ve Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu iddia edilen kişinin tıp eğitimi olmayan bir vatandaş olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda görülen ve hastalığa karşı beslenme tavsiyeleri veren kişinin, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı oluşturduğu bilim kurulunun başkan yardımcısı olduğu iddia edildi.

Görüntülerdeki kişi, video boyunca yeni koronavirüse iyi geleceğini söylediği bir tarif paylaşıyor. Sarımsak, süt, zencefil gibi bazı gıdaların Covid-19’a karşı antivirüs olarak kullanılabileceğini ve bu virüsün 400 tipi olduğunu söylüyor. Ayrıca yapılan bu paylaşımlardan birkaçında görülen kişinin Türkiye Bilim Kurulu asli üyesi Ahmet Cevat Acar olduğu da iddia ediliyor.

Ancak, videoda yer alan kişi bilim kurulu başkan yardımcısı değil, hatta bilim kurulu üyesi de değil. Sağlık Bakanlığı’nın 26 kişilik bilim kurulunda görüntüdeki kişi yok. Oluşturulan bilim kurulunda bir başkan yardımcısı pozisyonu da bulunmuyor. Videoda görülen kişi Ahmet Rasim Durak adlı bir vatandaş ve verdiği formülün tıbbi bir karşılığı yok.

'Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı' olduğu iddia edilmişti! Koronavirüs tavsiyesi veren kişi bakın kim çıktı

VİDEODAKİ KİŞİ BİLİM KURULU ÜYESİ DEĞİL

Sağlık Bakanlığı, tüm dünyada görülen Covid-19 salgınıyla ilgili gerekli kararların alınması ve önleyici tedbirlerin belirlenmesi için Ocak 2020’de bilim kurulu oluşturmuştu. Kurulda yer alan 26 kişinin isimleri ve görevleri biliniyor; fotoğraflarına da görevli oldukları üniversitelerin sitelerinden basit bir aramayla ulaşılabiliyor. Videoda yer alan kişi onlardan biri değil. Türkiye Bilim Kurulu asli üyesi Ahmet Cevat Acar olarak paylaşılan kişi olmadığı da yine isme dair yapılan basit bir aramayla çıkıyor. Ayrıca, Türkiye Bilim Kurulu olarak bilinen bir kurul yok. Ahmet Cevat Acar Türkiye Bilimler Akademisi’nin asil üyelerinden.

Videoda görülen kişi ise Ahmet Rasim Durak adlı bir vatandaş. Tıp eğitimi yok. Adı, daha önce dört Boeing tipi uçağın satışıyla ilgili İranlı Abbas Amini’den 6 milyon dolar aldığı ve dolandırdığı iddiasıyla haberlerde yer almış. 2019 yılının Aralık ayında hakkında açılan davadan beraat etmiş. Durak’ın sosyal medya hesaplarından da videodaki kişi olduğu anlaşılıyor.

'Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı' olduğu iddia edilmişti! Koronavirüs tavsiyesi veren kişi bakın kim çıktı - Resim : 2

Videoda görülen kişi ve sosyal medya hesabında bulunan fotoğrafı

 Kaynak: Teyit.org

'Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı' olduğu iddia edilmişti! Koronavirüs tavsiyesi veren kişi bakın kim çıktı ile ilgili etiketler Türkiye Koronavirüs Korona Bilim Kurulu video tavsiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.